Petak, 14 lipnja, 2024

Tijelo Huge Chaveza neće biti mumificirano

Preporučeno

Ministar za komunikacije Venezuele Ernesto Villegas napisao je na svome Twitter profilu da neće biti realiziran prijedlog ruskih medicinskih stručnjaka omumificiranju posmrtnih ostataka predsjednika Chaveza

hugo-chavez-sahrana

Vlada Venecuele je donijela odluku da posmrtni ostaci preminulog predsjednika Huga Chaveza neće biti mumificirani, kao što je prethodno bilo najavljeno.
Ministar za komunikacije Venezuele Ernesto Villegas napisao je na svome Twitter profilu da neće biti realiziran prijedlog ruskih medicinskih stručnjaka o mumificiranju posmrtnih ostataka predsjednika Chaveza.

Upravo se čita:  Pojeo jagnjetinu i zarazio se davno zaboravljenom bolešću

Napomenuo je da su ruski stručnjaci tražili da lijes s Chavezovim tijelom bude prebačen u Rusiju gdje bi ga zadržali oko osam mjeseci, kako bi tijelo bilo mumificirano na adekvatan način.

Potpredsjednik Venecuele Nicolas Maduro prošle sedmice je izjavio da će posmrtni ostaci Chaveza biti mumificirani kako bi bili izloženi javnosti, ali je nedugo zatim istakao da se zakasnilo s tim postupkom.

Upravo se čita:  Zelenski: Propala ruska ofanziva na Harkov

Podsjećamo, predsjednik Venezuele Hugo Chavez je preminuo 5. marta ove godine nakon dvogodišnje borbe sa tumorom, čime je okončana njegova 14-godišnja vladavina u ovoj južnoameričkoj državi.

U javnosti Venezuele će ostati poznat kao predsjednik koji je pokrenuo snažne socijalne programe za siromašne, uključujući iskorjenjivanje nepismenosti i izgradnju zdravstvenih centara, u kojima rade uglavnom kubanski doktori. Također, napisao je novi ustav, kojim je uglavnom dao veću moć predsjedniku i vojsci.
(Anadolija)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je majka koja je pretukla nastavnicu biologije jer je njenom sinu zaključila dvojku: Porodica joj posjeduje hotel, poznata je po incidentima

Majka učenika koja je krvnički pretukla nastavnicu biologije u O. Š. "Jovan Dučić", A. R. (32), bivša je odbojkašica...

Još vijesti za vas