Nedjelja, 1 listopada, 2023

Tijelo Huge Chaveza neće biti mumificirano

Preporučeno

Ministar za komunikacije Venezuele Ernesto Villegas napisao je na svome Twitter profilu da neće biti realiziran prijedlog ruskih medicinskih stručnjaka omumificiranju posmrtnih ostataka predsjednika Chaveza

hugo-chavez-sahrana

Vlada Venecuele je donijela odluku da posmrtni ostaci preminulog predsjednika Huga Chaveza neće biti mumificirani, kao što je prethodno bilo najavljeno.
Ministar za komunikacije Venezuele Ernesto Villegas napisao je na svome Twitter profilu da neće biti realiziran prijedlog ruskih medicinskih stručnjaka o mumificiranju posmrtnih ostataka predsjednika Chaveza.

Upravo se čita:  "Cijena će biti puno veća nego 1945." - Medvedev: Spremni smo za sukob s NATO-om

Napomenuo je da su ruski stručnjaci tražili da lijes s Chavezovim tijelom bude prebačen u Rusiju gdje bi ga zadržali oko osam mjeseci, kako bi tijelo bilo mumificirano na adekvatan način.

Potpredsjednik Venecuele Nicolas Maduro prošle sedmice je izjavio da će posmrtni ostaci Chaveza biti mumificirani kako bi bili izloženi javnosti, ali je nedugo zatim istakao da se zakasnilo s tim postupkom.

Upravo se čita:  Autobus sa turistima iz Bosne i Hercegovine stao na odmaralište, sedam osoba izgubilo svijest: Šta se događalo na jugu Francuske?

Podsjećamo, predsjednik Venezuele Hugo Chavez je preminuo 5. marta ove godine nakon dvogodišnje borbe sa tumorom, čime je okončana njegova 14-godišnja vladavina u ovoj južnoameričkoj državi.

U javnosti Venezuele će ostati poznat kao predsjednik koji je pokrenuo snažne socijalne programe za siromašne, uključujući iskorjenjivanje nepismenosti i izgradnju zdravstvenih centara, u kojima rade uglavnom kubanski doktori. Također, napisao je novi ustav, kojim je uglavnom dao veću moć predsjedniku i vojsci.
(Anadolija)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo