Srijeda, 17 srpnja, 2024

Tijelo nestalog Seada čak 13 godina bilo u hladnjači: Neutješna porodica godinama tragala za njim

Preporučeno

HRVATSKA - Porodica je sad napokon ukopala njegove ostatke, a kriminalist Željko Cvrtila za 24sata kaže kako je ovo čudan slučaj pun propusta.

Tijelo Seada Kukuruzovića, koji je nestao prije 13 godina, svo vrijeme je bilo u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu. Iako je tijelo pronađeno četiri mjeseca nakon nestanka, obavljena je obdukcija i izuzet DNK, no provjere su tu stale. Sve do sad.

Da je tijelo Seada Kukuruzovića u hladnjači na Šalati otkriveno je zahvaljujući europskom projektu formiranja kartoteke nestalih osoba na području država članica. Policija je nazvala Seadovu obitelj i pitala žele li ga uvesti u tu evidenciju. Dva mjeseca kasnije otkriveno je da se tijelo cijelo vrijeme nalazi u hladnjači Zavoda za sudsku medicinu na Šalati. Obitelj je sad napokon ukopala njegove ostatke, a kriminalist Željko Cvrtila za 24sata kaže kako je ovo čudan slučaj pun propusta.

Upravo se čita:  Slučajno ili ne? Neobična situacija na javnom servisu Srbije: "Danas je obilježena godišnjica genocida u Srebrenici"

“To vam je suradnja između policije i sudske medicine. Kad se pronađe N.N. (Netko Nepoznat) tijelo, onda se ide na identifikaciju. Da bi se moglo identificirati, policija u svojim bazama podataka traži sve osobe čiji je nestanak prijavljen. Sukladno tome se daju podaci sudskoj medicini da pokuša izvršiti identifikaciju tijela. To mogu biti otisci ako se mogu napraviti, ako tijelo nije raspadnuto. To mogu biti zubala, kod zubara se izvade kartoni da se odradi identifikacija i može biti DNK. Prije 13 godina DNK je bio daleko funkcionalan i čudno je da to nitko nije odradio. Trebali su uzeti uzorke od obitelji i usporediti. To je čudno, tu u svakom slučaju postoje propusti, sad, tko je točno propustio i nije to odradio, to treba vidjeti”, kazao je kriminalist za 24sata i dodao kako je čudno i što su tijelo tako dugo čuvali u hladnjači.

Upravo se čita:  Tragedija kod Vrbasa: Beba se udavila u gumenom bazenu
Foto: Društvene mreže

Sead Kukuruzović se vodi kao nestao od 17. marta 2011. godine nakon što je napustio svoj dom u zagrebačkom naselju Bijenik. Na Facebooku je pokrenuta i grupa “Traži se Sead Kukuruzovć Sejo” koja je godinama unazad bila aktivna.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Prodaje se devastirano bh. odmaralište na čarobnom dijelu hrvatske obale, poznata početna cijena

Grad Zenica objavio je međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu kompleksa/nekretnina bivšeg Zeničkog odmarališta u mjestu Duće,...

Još vijesti za vas