Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Tinejdžer pobio cijelu porodicu: MMS mrtve majke poslao svojoj 12-godišnjoj djevojci

Nemojte propustiti

15-godišnji tinejdžer iz vatrenog oružja pobio cijelu porodicu, a 12-godišnjoj djevojci poslao MMS poruku sa fotografijom svoje mrtve majke.

index_633570812Tinejdžer koji je tokom vikenda pobio članove porodice, planirao je još masovniji pokolj. Planirao je da ušeta u market i nasumično ubija ljude.

15-godišnji Nehemiah Griego ubio je svog oca Grega, majku Saru i troje od devetero sestara i braće.

Upravo se čita:  Priznavanje vozačke dozvole iz Bosne i Hercegovine: Njemačka odlučila da od 01. augusta priznaje sve kategorije

Nakon pokolja, Nehemiah je ponovno napunio oružje, u namjeri da nastavi s ubijanjem, ali se ipak nije zaputio u Wal-Mart, već je svojoj 12-godišnjoj djevojci poslao MMS poruku sa fotografijom svoje mrtve majke.

Potom je većinu subotnjeg dana proveo s djevojkom. Otišli su do crkve u kojoj je njegov otac bio pastor i Griego joj je navodno priznao da je pobio članove porodice.

Upravo se čita:  Ostaje crveni alarm: Nakon velikih poplava ponovo im se vraćaju obilne padavine

Pokolj je planirao nedelju dana. Istražiteljima je rekao kako je planirao da ubije i roditelje svoje djevojke. Zasad nije poznato da li ga je djevojka odgovorila od namjere da nastavi pokolj ili je nešto drugo promijenilo njegovo mišljenje.

Policiji je Griego prvo rekao da je prenoćio kod prijatelja i u subotu ujutro kad se vratio kući, zatekao ubijene članove porodice, ali je kasnije priznao kako je majku ubio zato što ima problema s kontrolom bjesa, a išla mu je na živce. Sestre i brata je ubio, jer su se probudili i bili uzrujani, a potom je ocu pripremio zasjedu kako bi i njega ubio. Ispucao je na oca nekoliko hitaca.

Upravo se čita:  Svi su iz BiH: U filmskoj potjeri karabinjeri u Milanu uhapsili peteročlanu bandu

(Index.hr)

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo