Utorak, 16 srpnja, 2024

Tinja: 52 ekipe sa 550 takmičara iz BiH na sedmom malonogometnom turniru!

Preporučeno

U organizaciji NK Mladost Tinja a pod pokroviteljstvom Grada Srebrenika i gradonačelnika Nihada Omerovića, u Tinji se održava sedmi po redu malonogometni turnir na kojem učestvuju 52 ekipe iz svih gradova TK ali i ekipe iz Sarajeva, Vozuće, Brčkog, Bijeljine, Modriče, Doboja i Janje. Tako će Tinja u tri dana trajanja turnira ugostiti oko 550 djece, mladih talenata šest generacija (od 2007. do 2012. godišta)

Upravo se čita:  Tuga za bh. fudbal: Od posljedica strujnog udara preminuo mladi golman

Turnir je otvorio je pomoćnik gradonačelnika Enis Brašnjić. U kulturno-zabavnom dijelu učešće su uzeli i najmlađi članovi KUD Tinja, koji su sa posebno za ovu priliku osmišljenim repertoarom oduševili prisutne.

Turnir se završava u ponedjeljak 20. jula, kada će najuspješnijim ekipama i pojedincima biti uručene medalje i zahvalnice.

Iz gradske Uprave naglašavaju da su pri kraju aktivnosti oko izgradnje poligona u Donjoj Tinji. Izabran je izvođač radova te se u narednih 40-tak dana očekuje i svečano otvaranje poligona, kada će isti biti predat na korištenje MZ i najmlađim stanovnicima Tinje.

Upravo se čita:  Španija je novi prvak Evrope

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Komarnici kao unosan biznis u BiH: Majstori zarađuju i do 1000 KM sedmično

Posljednjih godina, biznis s komarnicima za prozore i vrata postao je izuzetno unosan širom Bosne i Hercegovine. Samostalni majstori u...

Još vijesti za vas