Subota, 20 travnja, 2024

Torbe izazvale paniku u džamiji: “Ako vjerujete u Allaha, ovo nećete otvoriti”

Preporučeno

Prije tri dana nepoznati muškarac je došao u džamiju i zamolio mujezina da tu ostavi tri putne torbe, jer nema gdje sa njima.

jordanska_dzamija_GrbavicaU sarajevskom naselju Grbavica jučer se odigrala prava drama, a nakon što je Fikret Pašanović, imam Jordanske džamije, pozvao policiju i kazao da u džamiji stoje tri torbe čiji mu sadržaj nije poznat.

Kako Oslobođenje saznaje, prije tri dana nepoznati muškarac je došao u džamiju i zamolio mujezina da tu ostavi tri putne torbe, jer nema gdje sa njima. Mujezin je, navodno, to odobrio, ali kako su prolazili dani i čovjek nije dolazio po torbe, one su postale sumnjive.

Upravo se čita:  Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Navodno, dvije torbe su bile otvorene, a u njima su, između ostalog, bili britanska zastava i neke fotografije. No, torbu na kojoj je stajao natpis “Ako vjerujete u Allaha, ovo nećete otvoriti” niko nije smio ni dotaći.

S obzirom na to da je došao petak i vrijeme džuma-namaza, na kojem se okuplja veliki broj vjernika, efendija nije ništa htio prepustiti slučaju, pa je o svemu obavijestio policiju.

Upravo se čita:  Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine bit će održana danas

Odmah su mobilizovani specijalni timovi MUP-a KS-a i poslani u džamiju, kako bi provjerili torbe i osigurali objekat neposredno prije vjerskog obreda.

Kako se saznaje  od očevidaca, policija je blokirala Grbavičku ulicu, a veliki broj specijalnih vozila je zauzeo cijeli parking ispred džamije. Međutim, kako saznajemo, vlasnik je u međuvremenu došao po svoje torbe, koje je policija, ipak, pregledala.

Upravo se čita:  Schmidt o eventualnim izmjenama Izbornog zakona: Vlast treba preuzeti odgovornost

– Prilikom KDZ pregleda, u njima su pronađene samo lične stvari, kazao nam je portparol MUP-a KS-a Irfan Nefić.

(Oslobođenje)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas