Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

Torbe izazvale paniku u džamiji: “Ako vjerujete u Allaha, ovo nećete otvoriti”

Nemojte propustiti

Prije tri dana nepoznati muškarac je došao u džamiju i zamolio mujezina da tu ostavi tri putne torbe, jer nema gdje sa njima.

jordanska_dzamija_GrbavicaU sarajevskom naselju Grbavica jučer se odigrala prava drama, a nakon što je Fikret Pašanović, imam Jordanske džamije, pozvao policiju i kazao da u džamiji stoje tri torbe čiji mu sadržaj nije poznat.

Kako Oslobođenje saznaje, prije tri dana nepoznati muškarac je došao u džamiju i zamolio mujezina da tu ostavi tri putne torbe, jer nema gdje sa njima. Mujezin je, navodno, to odobrio, ali kako su prolazili dani i čovjek nije dolazio po torbe, one su postale sumnjive.

Upravo se čita:  U nesreći na Marijin Dvoru život izgubila mlada sarajevska doktorica

Navodno, dvije torbe su bile otvorene, a u njima su, između ostalog, bili britanska zastava i neke fotografije. No, torbu na kojoj je stajao natpis “Ako vjerujete u Allaha, ovo nećete otvoriti” niko nije smio ni dotaći.

S obzirom na to da je došao petak i vrijeme džuma-namaza, na kojem se okuplja veliki broj vjernika, efendija nije ništa htio prepustiti slučaju, pa je o svemu obavijestio policiju.

Upravo se čita:  Neće svi moći dobiti naknadu štete od poplava jer će se vršiti selekcija

Odmah su mobilizovani specijalni timovi MUP-a KS-a i poslani u džamiju, kako bi provjerili torbe i osigurali objekat neposredno prije vjerskog obreda.

Kako se saznaje  od očevidaca, policija je blokirala Grbavičku ulicu, a veliki broj specijalnih vozila je zauzeo cijeli parking ispred džamije. Međutim, kako saznajemo, vlasnik je u međuvremenu došao po svoje torbe, koje je policija, ipak, pregledala.

Upravo se čita:  Majke Srebrenice: Planiramo tužiti Republiku Srbiju i entitet RS, tražit ćemo pravdu za svaku žrtvu genocida

– Prilikom KDZ pregleda, u njima su pronađene samo lične stvari, kazao nam je portparol MUP-a KS-a Irfan Nefić.

(Oslobođenje)

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo