Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Tragedija kod Aleksinca: Studentica poginula na proslavi svog rođendana

Preporučeno

Maja Dimitrijević (20) iz Aleksinca poginula je 3.maja oko 2.35 časova u teškoj saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu Žitkovac – Aleksinac, dok je Miroslav Milanović (39) teško povrijeđen. Oni su se nalazili na motociklu marke „kavasaki“, kojim je upravljao Milanović, koji se sudario sa „ladom samarom“ kojom je upravljao Zoran M. (39) iz Žitkovca.

Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

Maja je bila student Akademije primijenjenih umjetnosti u Beogradu, odakle je u rodni Aleksinac došla da bi proslavila svoj rođendan sa društvom, a Milanović je aktivni policajac PU Ražanj, koji u momentu nesreće nije bio na dužnosti već je krenuo da prvoza drugaricu motorom.

– Maji je bio rođendan 1.maja. U četvrtak uvečer je otišla na Brđanku, u diskoteku, da bi ga proslavila sa društvom. Bila je moja sestra sa njom, krenuli su oko 23 sata od kuće, a tamo ih je čekalo društvo. U neko doba pojavio se Miroslav motorom. Ona je htjela da je provoza, moja sestra joj to nije dozvoljavala. Maja je insistirala, tetka ju je zaustavljala, ona je htjela da je provoza „samo jedan krug“. I više se nije vratila – plačući priča neutješna majka nastradale djevojke Danijela Dimitrijević.

Upravo se čita:  Dva nova "presretača" u Sarajevu, prekršaji se neće moći brisati

Nju je policija obavestila o tragediji u 2.30 časova.

– Odmah sam otišla na mjesto tragedije. Vidjela sam moje dijete kako nepomično leži na putu i automobil. Nisu me pustili da priđem bliže. Ne znamo kako je došlo do sudara, čuli smo da je vozač automobila bio pijan. Nema više mog umjetnika. Ona je studirala Akademiju primijenjenih umjetnosti, scenografiju, bila je odličan student, imala je sve desetke i samo jednu devetku. Došla je da sa porodicom i društvom proslavi rođendan i eto kako je ispalo. Što mene Bog ne uze, a ona da je ostala da živi – jecajući priča Danijela.

Upravo se čita:  Duga zadržavanja na izlazu iz BiH na prelazima: Velika Kladuša, Gradiška i Doljani

Deda nastradale djevojke Desimir Dimitrijević rekao je da je išao u policiju, da sazna šta se desilo, ali da niko ništa neće da kaže.

– Ostao sam bez prve radosti, nema više naše Maje – priča deda Desimir.

Rođaci kažu da je vozač „lade samare“ pomjerio automobil odmah poslije sudara.

– Navodno je pomjerio auto da bi Maji pružio pomoć. Istraga će utvrditi da li je to zaista bio razlog ili da se ne bi primjetilo da je prešao na drugu stranu kolovoza, kaže jedan od rođaka.

Upravo se čita:  I kamen bi zaplakao: Almasa je imala osam godina kada se desio genocid, a danas je u UN-u ispričala svoju priču

Vozač motocikla sa teškim povredama prebačen je u Niš.

– On je zadobio prelom drugog pršljena, ali nema neuroloških ispada i može da pokreće i ruke i noge. Utvrđen je i serijski prelom rebara sa lijeve strane kao i kontuzija pluća. On je svjestan i stabilan, nije životno ugrožen – kaže dr Marko Čelar dežurni ljekar na odjeljenju grudne hirurgije.

Povrijeđeni Miroslav je odmah poslije nesreće pitao za Majino zdravstveno stanje, dok su mu ukazivali pomoć, ali je strašnu istinu saznao tek u bolnici.

Izvor: Blic

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon pokušaja ubistva Trumpa: Ovaj čin je apsolutno neprihvatljiv, osuđujem ga

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović osudio je pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkog kandidata...

Još vijesti za vas