Srijeda, 24 srpnja, 2024

Trhulj: Dajte mi jednog čestitog čovjeka i KTK Visoko ćemo za 15 dana dovesti u red

Preporučeno

Radnici Kožarsko-tekstilnog kombinata (KTK) iz Visokog, koji su danas ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu tražili svoja prava, razišli su se nakon što im se obratio ministar energetike, rudarstva i industrije FBiH Erdal Trhulj i saslušao njihove probleme.

ktkTrhulj je radnicima detaljno ponovio rezultate današnjeg sastanka s predstavnicima njihovog štrajkačkog odbora, među kojima su potreba za promjenom uprave KTK-a Visoko, obećanje da će se lično na sljedećoj sjednici Federalne vlade zalagati za iznalaženje rješenja za uvezivanje staža za 32 radnika i za privatizaciju dviju tehničko-tehnološih cjelina tog preduzeća, a čime bi bila osigurana sredstva za izmirenje ostalih obaveza prema radnicima.

On je od radnika tražio da mu predlože “čestitog” kandidata za direktora KTK-a Visoko, jer, kako tvrdi, niko kome je bilo nuđeno to mjesto nije bio zainteresovan da se hvata ukoštac s problemima tog preduzeća.

Trhulj je pohvalio rad Nadzornog odbora KTK-a Visoko, ističući da je problem u opstrukcijama Uprave koja ne provodi odluke tog tijela.

Nakon njegovog obraćanja, radnici su iznijeli svoje probleme, poput privatnih firmi koje koriste poslovne prostore KTK-a Visoko za minornu kiriju, otuđivanja radnih mašina i životarenja na rubu egzistencije, na šta je ministar Trhulj odgovorio s “dajte mi jednog čestitog čovjeka i za 15 dana ćemo to dovesti u red”.
(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas