Srijeda, 21 veljače, 2024

Tri riječi Milorada Dodika nakon sastanka u Briselu

Preporučeno

Milorad Dodik se vjerovatno pokušao opravdati kod glasačkog tijela iz RS, ali zaboravio je dodati informaciju da je prihvatio tekst dokumenta koji je prezentovan bh. političarima.

Nakon jučerašnjeg sastanka bosanskohercegovačkih političara u Briselu s predstavnicima Europske unije kratko se na Twitteru oglasio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Dodik je napisao svega tri riječi.

Upravo se čita:  Igor Dodik i zvanično ušao u politiku

“Ništa nije potpisano”, napisao je Milorad Dodik.

Time se vjerovatno pokušao opravdati kod glasačkog tijela iz RS, ali zaboravio je dodati informaciju da je prihvatio tekst dokumenta koji je prezentovan bh. političarima.

To je potvrdio nakon sastanka član Predsjedništva Željko Komšić.

Upravo se čita:  Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se "srede" evidencije nezaposlenih
Foto: Agencije

“Dokument na kraju nije potpisan. U osnovi ne radi se o lošem dokumentu, pogotovo, sam zadovoljan činjenicom da se u njemu navodi potreba za implementacijom svih presuda Evropskog suda za ljudska prava, i načelno su ga prihvatile sve probosanske stranke, tj. one sa sjedištem u Federaciji BiH.

Prihvatio ga je na kraju i Dodik, valjda iz straha od sankcija. Istina, Dodik se mnogo mučio, prvo je prihvatio, pa odbio i na kraju prihvatio. S druge strane nije prihvaćen od Borenovića i Nešića, a i Stevandić se bunio”, napisao je Komšić.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas