Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Tromjesečna beba umrla u sarajevskom Domu Bjelave: Bila je oduzeta od majke po zahtjevu oca koji se sumnjiči za porodično nasilje

Autor:AJB

Preporučeno

Tužilaštvo KS radi na ovom predmetu, ali i predmetu slučaja nasilja u porodici.

Tromjesečna beba preminula je krajem prošlog mjeseca u Domu za nezbrinutu djecu u Sarajevu. Alma Biberović, pravna zastupnica majke preminulog djeteta tvrdi da je bila zdrava. Osporava način na koji je dijete izuzeto iz porodice.

“Beba je obavila svoju prvu kontrolu sa mjesec dana i bila je zdrava. Bila je naručena za vakcinaciju. Beba u vrijeme kad je rastavljena od majke, u vrijeme kada je odvedena u Dom, je bila beba koju je dojila majka”, kazala je ona.

Upravo se čita:  Život na kredit: Banke od građana potražuju oko 12 milijardi maraka

Smještaj u Dom je tražio otac, koji je u tom trenutku bio uhapšen zbog nasilja prema bivšoj supruzi, dok se majka djeteta tome protivila.

“Sporno je da su oni samo na zahtjev jednog roditelja koji je tu noć počinio nasilje i koji je priveden od strane policijskih službenika smješten u Dom”, navela je Biberović.

Upravo se čita:  Ljetna špica učinila svoje: Naoružajte se strpljenjem - kolone vozila na čak sedam graničnih prelaza

Centar za socijalni rad uvjerava da su postupali prema zakonu, piše Al Jazeera Balkans.

Tužilaštvo KS radi na ovom predmetu, ali i predmetu slučaja nasilja u porodici. Više u prilogu AJB:

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas