Utorak, 18 lipnja, 2024

Trovali stjenice pa ubili bračni par, zamalo stradala i unuka: “Nikad se nećemo pomiriti s tim”

Preporučeno

U 2018., glavni egipatski tužitelj rekao je da je smrt para vjerojatno izazvala E.coli, ali Kelly je tada rekla za Sky News da uopće u to ne vjeruje.

Britanski bračni par je umro od trovanja ugljičnim monoksidom nakon što je pesticid protiv stjenica raspršen u susjednu sobu u egipatskom hotelu.

Bračni par britanskih turista umro je od trovanja ugljičnim monoksidom nakon što je pesticid za ubijanje stjenica poprskan u susjednoj sobi njihovog hotela u Egiptu, presudio je britanski mrtvozornik u Prestonu.

Johnu (69) i Susan Cooper (63) iznenada je pozlilo dok su boravili u hotelu Steigenberger Aqua Magic u ljetovalištu Hurghada na Crvenom moru u augustu 2018.

U vrijeme ručka soba do one u kojoj je odsjeo bračni par, koja je imala susjedna zaključana vrata, zadimljena je pesticidom poznatim kao Lambda za borbu protiv zaraze stjenicama. Prostoriju su zatim zalijepili samoljepljivom trakom oko vrata.

Par se vratio u svoju sobu prespavati, ali oboje ih je sljedećeg jutra ozbiljno bolesne pronašla njihova kći, koja im je pokucala na vrata nakon što nisu sišli na doručak. Oboje su ubrzo umrli, najprije John, a nakon nekoliko sati i Susan.

James Adeley, viši mrtvozornik za Lancashire, rekao je da su bolest i smrt gospodina Coopera bile brze, no gospođa Cooper je primila posve nedovoljan tretman u klinici u hotelu prije nego što je pozvana hitna pomoć, što je rezultiralo četverosatnim kašnjenje odlaska u bolnicu, piše Sky News.

U trodnevnoj istrazi saznalo se da se u nekim zemljama Lambda ponekad razrjeđuje drugom tvari, diklormetanom, koji uzrokuje metaboliziranje ili apsorbiranje ugljikova monoksida u tijelo.

Adeley je u petak presudio da je par umro od posljedica trovanja ugljičnim monoksidom zbog udisanja para pesticida koji je sadržavao diklorometan.

Nije bilo lako dobiti dokumente i informacije od egipatskih vlasti, rečeno je, a patolog Ministarstva unutarnjih poslova Charles Wilson rekao je da soba Cooperovih nije bila osigurana nakon što su umrli i dodao da bi bilo nezamislivo da takve mjere nisu poduzete u Velikoj Britaniji.

“Nakon više od pet godina čekanja, danas smo konačno zaključili uzrok smrti mame i tate”, rekla je Kelly Ormerod, kći Cooperovih i opisala bol i gubitak koji su članovi obitelji osjetili nakon tragedije.

U 2018., glavni egipatski tužitelj rekao je da je smrt para vjerojatno izazvala E.coli, ali Kelly je tada rekla za Sky News da uopće u to ne vjeruje.

“Posljednjih nekoliko godina bilo je i najemotivnije vrijeme za sve nas”, rekla je ispred suda u petak i dodala: “Iako je vrijeme odmicalo, za našu je obitelj stalo zbog mnogih neodgovorenih pitanja koja smo imali.”

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz...

Još vijesti za vas