Subota, 20 srpnja, 2024

Tužilaštvo BiH zatražilo izručenje Nasera Keljmendija

Preporučeno

Tužilaštvo BiH uputilo je zahtjev EULEX-u na Kosovu za izručenjem Nasera Keljmendija pravosudnim organima BiH, potvrđeno je “Nezavisnim”.

keljemendiZahtjev je putem međunarodne pravne pomoći upućen preko Ministarstva inostranih poslova BiH, a krajnja adresa je EULEX na Kosovu.

Izvor “Nezavisnih” blizak pravosuđu BiH, izjavio je juče da su zatečeni izjavama koje su nakon hapšenja Keljmendija došle od kolega iz pravosudnih institucija na Kosovu.

“Do danas nismo imali problema oko izručenja osumnjičenih. U ranijem slučaju nikada se nisu oglasili, a sada su odmah nakon hapšenja Keljmendija stali govoriti kako on ne može biti izručen. Ovako su govorili i pored toga što im nije ni bio upućen zahtjev za izručenjem”, naveo je izvor ‘Nezavisnih’.

Podsjetimo, Keljmendi je uhapšen u Prištini zajedno sa Fuadom Nikćijem vikorangiranim “vojnikom” albanske mafije koji je imao zadatak da štiti Keljmendija na Kosovu.

Izvor: Nezavisne novine

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas