Utorak, 28 studenoga, 2023

Tužilaštvo intenziviralo istragu: Interpolove potjernice zbog Skya

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Evropski policijski ured Europol tvrdi da je Sky ECC razotkrio kokainski kartel u Bosni i Hercegovini, a akcija je rezultirala privođenjem sedmero osumnjičenih, od kojih je dvoje bilo na međunarodnim potjernicama.

Tužilaštvo BiH intenzivno radi na istrazi u predmetu “Start”, koja se odnosi na više uhapšenih i osumnjičenih osoba povezanih sa Sky aplikacijom.

Riječ je o, podsjećamo, uhapšenima Elmedinu Karišiku, vlasniku kompanije „Plaza“, Mehmedu Dediću, vlasniku firme “Arijans” Sarajevo, Seidu Hadžibajriću, Ibrahimu Hadžibajriću, načelniku Starog Grada, Emini Rogo i Almi Destanović, sekretarki Općine Stari Grad.

Upravo se čita:  Još jedna škola u BiH zabranila mobitele: Mogu se koristiti samo u jednom slučaju

Tužilaštva KS i BiH ih terete za krivična djela organizirani kriminal, zloupotreba položaja/ovlaštenja, pranje novca, primanje i davanje dara.

Evropski policijski ured Europol tvrdi da je Sky ECC razotkrio kokainski kartel u Bosni i Hercegovini, a akcija je rezultirala privođenjem sedmero osumnjičenih, od kojih je dvoje bilo na međunarodnim potjernicama.

“Avaz” otkriva da Interpol traga za dvije osobe koje pripadnici MUP-a KS nisu našli na njihovim adresama.

Upravo se čita:  Nakona Banjaluke: MUP RS zabranio i skup u Mrkonjić Gradu povodom Dana državnosti BiH

Radi se o Barbari Pekić, vlasnici firme „Golden Port“ Sarajevo, u čijem je vlasništvu elitni sarajevski restoran „Dos Hermanos“. Osim Pekić, na potjernici Intepola je i njen polubrat Sani el-Murda, sarajevski „biznismen“ koji živi na relaciji Beograd – Sarajevo.

On je, prema pisanju “Avaza” u Beogradu, dok je Pekić advokatima javila da se nalazi u inozemstvu.

Upravo se čita:  UO KCUS-a smijenio Sebiju Izetbegović, evo ko je izabran za v.d direktora

Tužilaštvo BiH, bez obzira na potjernicu, slaže mozaik kako bi se raskrinkalo ko je slao novac pripadnicima ove grupe, a koji su zatim ulagali u nekretnine u BiH.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Penzioner iz BiH mora u zatvor, uhvatili ga sa 800 grama heroina. Sastao se s dilerima

Državljanin BiH (67), nastanjen u Offenbachu proglašen je krivim nakon što je optužen da je prenosio drogu za narko...

Možda vas zanima i ovo