Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Tužilaštvo KS predložilo jednomjesečni pritvor za Albanca koji je udario pješaka u Sarajevu, pa pobjegao

Preporučeno

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora državljaninu Albanije Sebastijanu Lasko, osumnjičenom za krivično djelo nepružanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog.

Istovremeno, zbog pravilnog i potpunog informiranja javnosti a vezano za događaj od 10.02.2024. godine i pogrešno prezentiranih činjenica u kojima je navedeno da je “o svemu” upoznat dežurni tužilac, informiramo javnost da na osnovu okolnosti svakog konkretnog slučaja tužilac vrši kvalifikaciju djela i postupa na osnovu dostavljenih informacija i utvrđenih činjenica od policijskih službenika koji su na terenu.

Upravo se čita:  Nakon 34 sata borbe vatrogasci ugasili požar kod Mostara

U konkretnom slučaju, radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, nakon dodatnih provjera policijskih službenika MUP-a KS, dostavljanja potpune i sveobuhvatne informacije, kvalificiran je događaj u kojem je utvrđeno postojanje krivičnog djela nepružanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon pokušaja ubistva Trumpa: Ovaj čin je apsolutno neprihvatljiv, osuđujem ga

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović osudio je pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkog kandidata...

Još vijesti za vas