Petak, 1 ožujka, 2024

Tužiteljstvo će se žaliti na presudu Amiru Džafiću koji je pretukao radnicu svog hotela

Autor:Fena

Preporučeno

Optužnicom se Džafić tereti da je 1. augusta 2023. godine u Hotelu “Jablanica” pretukao recepcionarku Enisu Klepo.

Kantonalno tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) uložit će žalbu na presudu Općinskog suda u Konjicu kojom je Amir Džafić (1979.) iz Jablanice nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci.

“Zbog velikog broja upita i interesa javnosti, obavještavamo vas da je u predmetu koji se vodio protiv Amira Džafića, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ‘teška tjelesna ozljeda’ na štetu E. K. iz Jablanice, Kantonalno tužiteljstvo Mostar zaprimilo pismeni otpravak presude Općinskog suda u Konjicu kojom je Džafić nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, te da će Tužiteljstvo u zakonskom roku uložiti žalbu na odluku o kaznenopravnoj sankciji, odnosno, kazni”, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Upravo se čita:  Dobre vijesti za poljoprivrednike: Isplaćene novčane podrške u FBiH

Podsjećamo, Općinski sud u Konjicu na zatvorsku kaznu u trajanju od deset mjeseci osudio je Amira Džafića, vlasnika Hotela “Jablanica”, zbog kaznenog djela nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Optužnicom se Džafić tereti da je 1. augusta 2023. godine u Hotelu “Jablanica” pretukao recepcionarku Enisu Klepo.

Napadu je prethodila prepirka oštećene s direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plaća i drugih problema na poslu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

1. mart: Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine nacionalni je praznik koji se obilježava 1. marta svake godine, a kojim se proslavlja...

Još vijesti za vas