Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Tvrdnje SDA: Ministra pravde FBiH Zorana Mikulića treba uhapsiti zbog pomilovanja Mirse Švicarca

Preporučeno

Ako SDP istinski želi obračun sa korupcijom i kriminalom, onda ne bi bila zaustavljena istraga u slučaju Reket

hapsenje-budimir-SDP-ov ministar pravde u Vladi Federacije BiH Zoran Mikulić doslovno je prisilio Komisiju za pomilovanja FBiH koja je jednoglasno odbila zahtjev Mersada Hadžića poznatog kao Mirso Švicarac da promijeni svoju odluku i uvaži njegov zahtjev za pomilovanje, stoji u saopštenju SDA

Potom je ministar lično potpisao i poslao predsjedniku Federacije BiH zahtjev za pomilovanje Mersada Hadžića, a onda je njegova partija krenula sa medijskom hajkom, hapšenjem i pozivom na linč Živka Budimira pod krinkom borbe protiv korupcije!

Dakle, ako neko treba da bude uhapšen, to je onda ministar pravde Zoran Mikulić! Da li je to bila njegova želja, ili nalog SDP, to neka ministar pravde kaže na sudu.

Upravo se čita:  Dodik promijenio ploču: RS i FBiH moraju sarađivati da bi opstala BiH

Takozvani ključni svjedok SDP-ova montiranog procesa protiv Živka Budimira saslušan je tek nekoliko dana nakon hapšenja i pritvaranja predsjednika Federacije BiH, i to na pritisak medija i javnosti. Scenarij odranije poznat iz CK SDP jer oni uvijek vladaju nasiljem, pljačkom i zastrašivanjem.

Da je hapšenje Živka Budimira još jedan u nizu pokušaja SDP da preuzme potpunu kontrolu nad resursima u FBiH i okonča pljačku započetu u vrijeme zloglasne Alijanse kada su privatizirane gotovo sve velike firme, uključujući i Feroelektro, danas više nema nikakve sumnje.

Ako SDP istinski želi obračun sa korupcijom i kriminalom, onda ne bi bila zaustavljena istraga u slučaju Reket, a glavni akteri ove afere traže imunitet na temelju ministarskih pozicija u Vijeću ministara BiH!

Upravo se čita:  Vlada Republike Srpske nema para za policajce

Kada bi Lagumdžijinom SDP-u bilo zaista stalo do borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije, onda u JP Autoceste FBiH (gdje je Nermin Nikšić imenovao svoga brata za izvršnog direktora!) ne bismo imali slučaj da od zatvaranja međunarodnog tendera i objave rezultata do potpisivanja ugovora cijena projekta poraste za 14 miliona KM)!

Ako je SDP spreman za obračun sa kriminalom, neka ODMAH krene od JP Elektroprivreda BiH i nelegalne prodaje viškova električne energije! Usput, u JP Elektroprivreda BiH Zlatko Lagumdžija je na poziciju glavnog kontrolora instalirao svoju svastiku (sestru svoje supruge!). Zato je uzalud što su javnosti dostupne i dokumentirane informacije da je Damir Fazlić u kešu isplatio Zlatka Lagumdžiju na ime dobro obavljenog posla sa beogradskim Rudnapom!

Upravo se čita:  Oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon pokušaja ubistva Trumpa: Ovaj čin je apsolutno neprihvatljiv, osuđujem ga

Afera namještanja tendera u BH Telekomu čiji su akteri SDP-ovci, a jedan od njih i izvršni direktor – Dženana Muračević, koja ima falsificiranu doktorsku disertaciju uz pomoć mentora Zlatka Lagumdžije, također je općepoznata, ali to, prema tvrdnjama SDP, ne spada u organizirani kriminal već legalnu pljačku javnih preduzeća od strane SDP!

Zbog svih ovih i inih kriminalnih aktivnosti Lagumdžijinog SDP i njegovih poslušnika, apsolutno je jasno da je slučaj Budimir čista montaža kakvih su se građani Bosne i Hercegovine već dosada nagledali, a neki i sami bili žrtve udbaško-SDP-ovskih procesa i progona.

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Centralna banka BiH primila 480 miliona KM oštećenog novca

Trezori Centralne banke BiH (CBBiH) su u toku 2023. godine od komercijalnih banaka primili 11.661.439 komada oštećenih novčanica i...

Još vijesti za vas