Srijeda, 22 svibnja, 2024

U akciji King pretreseno nekoliko objekata: Uhapšeno pet osoba

Preporučeno

Slobode je lišeno pet osoba, koja su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Banja Luke realizovali operativnu akciju „King“, u okviru koje su izvršeni pretresi stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na šest lokacija.

Operativna akcija „King“ realizovana je zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Nedopušten promet akciznih proizvoda”, “Nedozvoljeno skladištenje robe”, “Nedozvoljena trgovina” u vezi sa krivičnim djelom “Organizovani kriminal” koja su propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  "Bila je to moja dužnost kao čovjeka i pripadnika OS BiH": Mladen je na putu na posao ugledao porodicu ispred zapaljenog auta, ono što je uradio čin je velike hrabrosti

Slobode je lišeno pet osoba, koja su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 83.566 kutija cigareta tržišne vrijednosti oko 417.830,00 KM, 331 kilogram rezanog duvana tržišne vrijednosti oko 6.634,00 KM i 1.823 kutije ručno motanih cigarete čija je tržišna vrijednost oko 2.734,00 KM a koje nisu obilježene akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, mašina za pravljenje ručno motanih cigareta, dokumentacija kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Upravo se čita:  Saharski pijesak u BiH dolazi početkom naredne sedmice

Navedene aktivnosti realizovane su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas