Četvrtak, 29 veljače, 2024

U Australiji održana komemoracija genocida u Srebrenici

Preporučeno

Ambasador BiH u Australiji Damir Arnaut učestvovao je u komemoraciji genocida u Srebrenici koju je upriličila bh. zajednica u Adelaidu (BHMZSA).

971662_656343624394731_465814142_nKomemoraciji su također prisustvovali članovi Parlamenta Australije Tony Zappia i Steve Georganas, brojni zvaničnici savezne države Južna Australija, poput zamjenika guvernera Hieu Van Le, ministrice za multikulturna pitanja Jennifer Rankin, predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Michaela Atkinsona, članice gornjeg doma Parlamenta Jing Lee, gradski vijećnici, te blizu 300 bh. građana.

Upravo se čita:  Zemlja EU oduzimat će sve automobile s ovim registarskim pločicama

Ambasador Arnaut se posebno zahvalio Zappiji na pomoći koju mu je pružio pri zagovaranju rezolucije o genocidu u Srebrenici u Parlamentu Australije, kao i na dirljivom obraćanju kojim je Zappia tada podržao tu rezoluciju.

Ambasador Arnaut je podcrtao da činjenica da je od trenutka kada je predočio ovu inicijativu federalnim zastupnicima do njenog jednoglasnog usvajanja prošlo manje od šest mjeseci jako puno govori o australskim vrijednostima.

Upravo se čita:  Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Australski zvaničnici su istakli da je genocid u Srebrenici najveći zločin od 2. svjetskog rata, te da su ovakve komemoracije jedan od načina kojim se osigurava da se takvo nešto nikada ne ponovi, saopćeno je iz Ambasade Bosne i Hercegovine u Canberri, Australija.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas