Subota, 20 srpnja, 2024

U autobusu Flixbusa koji se prevrnuo u Njemačkoj bili i državljani BiH i Hrvatske: Nesreći prethodila svađa vozača?

Autor:Agencije

Preporučeno

Nakon tragičnog prevrtanja autobusa tvrtke Flixbusa na njemačkoj autocesti A9 policija je objavila kako je utvrđen identitet poginulih i ozlijeđenih u ovoj prometnoj nesreći. Prometna nesreća se dogodila u srijedu kod grada Leipziga.

Kako su vlasti objavile u četvrtak u prometnoj nesreći su poginule četiri žene. Kako javljaju njemački mediji, tragediju nisu preživjele 47-godišnja Poljakinja, 19-godišnja Njemica i 20-godišnjakinja iz Indonezije. Jedna žena koja je preminula na mjestu nesreće još nije identificirana.

“Žene koje su poginule na mjestu nesreće su 47-godišnjakinja (Poljakinja) i 20-godišnjakinja (Indonežanka) koje su živjele u Berlinu, kao i 19-godišnjakinja (Njemica) koja je živjela u Bavarskoj. Još jedna žena koja je preminula na mjestu nesreće još nije identificirana”, navela je njemačka policija, prenosi Fenix magazin.

Svi ostali putnici autobusa prevezeni su u bolnice i pregledani. Većina pogođenih uspjela je otići kući nakon ambulantnog liječenja lakših ozljeda. Šest teško ozlijeđenih osoba i dalje se nalazi u bolnici, navodi se.

Njemačka policija objavila je nacionalnost 54 putnika koji su bili putnici u autobusu.

OBJAVLJENA NACIONALNOST PUTNIKA

“Radi potpunosti i transparentnosti, ovdje želimo navesti nacionalnosti 54 putnika: Njemačka (18), Bosna (1), Sirija (2), Uzbekistan (1), Afganistan (4), Slovačka (1), Rusija (1), Peru (2), Turska (1), Iran (1), Makedonija (1), SAD (2), Novi Zeland (1), Poljska (2), Ukrajina (3), Francuska (1), Češka (1), Indonezija (3), Kina (2), Hrvatska (2), Kanada (1), Indija (2), Švicarska/Italija (1)”, navela je njemačka policija.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Kako je navela policija, konačan popis lakše ozlijeđenih nije moguć jer su svi putnici autobusa prvotno prebačeni u bolnice. Budući da su neki od putnika vrlo brzo pušteni iz bolnica, a neke bolnice ne daju nikakve informacije zbog zaštite podataka, Policijska uprava Leipzig nema potpuni uvid u nacionalnost svih stradalih.

Nakon tragedije, istrage prometne policije su u punom jeku. Prvi korak bio je usporediti popis putnika koji je objavio Flixbus s ljudima koji su stvarno bili prisutni u autobusu.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Budući da je bilo privremenih odstupanja, vatrogasci su čak izvršili pretragu mjesta nesreće.

POLICIJA ISTRAŽUJE VOZAČA AUTOBUSA

No, sada je jasno da su u vozilu bila i sva 54 putnika o kojima je izvijestio Flixbus.

Policija je ranije saopćila da se protiv 62-godišnjeg vozača autobusa (državljanin Češke) sada provodi istraga zbog sumnje na ubojstvo iz nehaja. Još uvijek nije jasno može li se muškarac već ispitati. Njemački mediji navode kako bi vozač, ako mu se dokaže krivnja mogao biti kažnjen kaznom zatvora u trajanju od pet godina.

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, uzrok nesreće je svađa dva vozača.

Jedan putnik rekao je za Leipziger Volkszeitung da su nedugo nakon napuštanja Berlina neprestano glasno razgovarali jedan s drugim.

“Je li između njih izbila svađa?”, pitaju se novine Bild, prema kojima je za volanom u trenutku nesreće bio češki vozač. Navodno se izgubio u Berlinu i u jednom trenutku morao stisnuti kočnicu.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Svi povrijeđeni koji se nalaze u bolnici bit će ispitani, pod uslovom da njihovo zdravstveno stanje to dopušta, rekla je glasnogovornica sjedišta policije u Leipzigu odgovarajući na upit.

U srijedu ujutro autobus Flixbusa je iz za sada neutvrđenih razloga izletio s kolnika i prevrnuo se, javila je Njemačka tiskovna agencija (dpa).

Na mjesto nesreće odmah stiglo je nekoliko spasilačkih helikoptera i brojna vozila hitne pomoći.

Autocesta je bila zatvorena u oba smjera, a policija je zamolila vozače da za spašavanje oslobode jedan trak autoceste.

Raskrižje na kojem se dogodila nesreća nalazi se u blizini zračne luke Leipzig/Halle. A9 je važna autocesta koja povezuje Berlin i München.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas