Subota, 20 srpnja, 2024

U BiH stiže toplotni val: Temperatura će za vikend ići i preko 30 stepeni

Preporučeno

U našoj zemlji do kraja dana bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Sunčano vrijeme uz malu oblačnost preovladavalo je danas prije podne u Bosni i Hercegovini. U narednim danima prognozira se još toplije.

Temperature zraka u 11 sati su iznosile: Bjelašnica 10 stepeni, Ivan Sedlo i Sokolac 20, Bugojno, Livno i Zenica 22, Neum i Srebrenica 23, Sarajevo i Široki Brijeg 24, Drvar, Sanski Most i Tuzla 25, Banja Luka, Bihać i Doboj 26, Bijeljina, Gradačac, Mostar i Trebinje 27 stepeni.

Upravo se čita:  Inspekcija privremeno zatvorila dva bazena u Sarajevu, ima li opasnosti za građane?

U našoj zemlji do kraja dana bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar će biti slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu do 32 stepena.

U petak će u BiH biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar će biti slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na jugu i sjeveru do 21, a najviša dnevna od 27 do 33 stepeni.

Upravo se čita:  Kako je došlo do lančane havarije na Balkanu 21. juna: Sve je počelo prekidima na dva dalekovoda

Kada je u pitanju subota, u BiH će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar će biti slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, a najviša dnevna od 28 do 33 stepena.

U nedjelju će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka će iznositi od 14 do 19, a najviša dnevna od 30 do 35 stepeni.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas