Subota, 20 srpnja, 2024

U Cazinu se danas otvara Trg Alije Izetbegovića

Preporučeno

U Cazinu će danas svečano biti otvoren Trg Alije Izetbegovića. Realizacijom ovog projekta, vrijednog više od dva miliona maraka centar Cazina dobio je sasvim novi izgled.

cazin-trgDirektor Komunalno-stambenog fonda općine Cazin Munir Duraković naglašava da je pored izgradnje saobraćajnica projekt podrazumijevao ugradnju oko 6.500 kvadrata galanterije, zidova kod zgrada Doma kulture, kabineta načelnika Općine i Elektrodistribucije, izgradnju kanalizacionog sistema i osiguranje svih priključaka.

“Obogatili smo cijeli prostor zelenim površinama, ukrasnim drvećem i cvijećem, tu su i klupe, korpe za otpad, jedna izuzetno lijepa javna rasvjeta. Smatram da je ovo jedan od najljepših projekata u Cazinu”, rekao je Duraković.

Načelnik Općine Cazin Nermin Ogrešević ističe da je ovim projektom riješeno nekoliko velikih problema u centru grada, od zagušenosti saobraćaja do osiguranja priključaka za korištenje raznih usluga.

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas