Srijeda, 29 svibnja, 2024

U entitetima različito: Poznato koji će dani u BiH biti neradni za praznike u maju

Preporučeno

Kako je saopšteno iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS, neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada su 1. i 2. maj, kao i u FBiH

U Federaciji Bosne i Hercegovine neradni dani za prvomajske praznike bit će 1. i 2. maj.

Neradni dani za prvomajske i vaskršnje praznike u entitetu RS bit će 1. i 2. maj, zatim 3, 5. i 6. maj, kao i 9. maj kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS, neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada su 1. i 2. maj, a u dane praznika ne rade organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Upravo se čita:  Historijski dan: Nakon Norveške i Irske, i Španija priznala Palestinu kao državu

“Načelnik opštine odnosno gradonačelnik će odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave obavezni da rade i u dane praznika i u kom obimu radi zadovoljenja neophodnih potreba građana”, navode iz resornog ministasrtva.

Kako navode, u dane Vaskrsa, koji je po Zakonu o praznicima RS vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani bit će 3, 5. i 6. maj.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Radnici BHRT-a održali protest upozorenja, moguć i generalni štrajk

Radnici BHRT-a održali su danas protest upozorenja kojim su željeli ukazati na katastrofalnu finansijsku situaciju u kojoj se nalaze. Predstavnici...

Još vijesti za vas