Srijeda, 22 svibnja, 2024

U entitetu RS sutra Dan žalosti zbog ”tragičnih dešavanja na Kosovu”

Preporučeno

Odluku o proglašenju Dana žalosti entitetska vlada je donijela na telefonskoj sjednici.

Vlada bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) proglasila je 27. septembar Danom žalosti zbog “tragičnih dešavanja na Kosovu”.

Odluku o proglašenju Dana žalosti entitetska vlada je donijela na telefonskoj sjednici.

– Zastave na institucijama bit će spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan bit će prilagođene Danu žalosti – saopćeno je iz entitetske Vlade.

Upravo se čita:  Poznato odakle su pljačkaši koji su ukrali dva miliona KM u Banjoj Luci: "Tražimo ih desetoricu"

U Banjskoj, na sjeveru Kosova, gdje većinski žive Srbi, 24. septembra ujutro u pucanju naoružanih Srba koji su blokirali cestu poginuo je jedan kosovski policajac, dok je jedan povrijeđen.

Naoružanu grupu, koja se sklonila u manastir Banjska i njegovu okolinu, opkolila je kosovska policija, a sukobi su nastavljeni na tom području tokom dana.

U akciji u Banjskoj ubijena su najmanje tri napadača, a privedeno je šest osoba, među kojima su dva napadača i četiri osobe koje su radiovezom podržavale napad.

Upravo se čita:  Konzerve graha u kojima su navodno pronađeni ostaci miša isporučene i u BiH

Kosovski premijer Albin Kurti objavio je da je do zuba naoružana grupa od oko 30 ljudi, koje je opisao kao profesionalnu terorističku/kriminalnu strukturu, napala kosovsku policiju i da smatra Srbiju odgovornom za incident.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da su incident u kojem je poginuo jedan kosovski policajac počinili kosovski Srbi.

Izdvajamo

Izdvajamo

Otkriveno šta je Mujaga napisao u porukama nakon tragedije

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se...

Još vijesti za vas