Subota, 22 lipnja, 2024

U Hrvatskoj uhapšen 28-godišnjak iz Bosne i Hercegovine: Tokom pregleda vozila ispod poklopca motora mu pronašli dva kilograma heroina

Preporučeno

Pronađena droga biti će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu.

U petak 28. aprila, u večernjim satima na autocesti A1, u blizini naplatne stanice Karlovac, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije zaustavili su osobni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 28-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Tokom kontrole vozača i vozila, posumnjalo se da u vozilu prevozi drogu zbog čega su daljnje postupanje preuzeli policijski službenici Policijske uprave karlovačke, Službe kriminalističke policije.

Temeljem Naloga Županijskog suda u Karlovcu izvršili su pretragu vozila kojom prilikom su na prednjoj strani vozila ispod poklopca motora pronašli ukupno 2054,2 grama smeđe praškaste materije za koju je preliminarnim ispitivanjem utvrđeno da se radi o drogi heroin.

Upravo se čita:  Crna Gora podigla optužnicu protiv policajca zbog ratnog zločina u BiH

Pronađena droga biti će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 28-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke dok je kaznena prijava proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Direktor Elektroprivrede BiH nema dobre vijesti: Ispadi, puput jučerašnjeg kolapsa, mogući su i ubuduće!

Neviđeni kolaps elektroenergetskog sistema - na dva sata paralizirana Bosna i Hercegovina, Crna Gora i dio Hrvatske... O uzrocima...

Još vijesti za vas