Subota, 9 prosinca, 2023

U Hrvatskoj uhapšen 28-godišnjak iz Bosne i Hercegovine: Tokom pregleda vozila ispod poklopca motora mu pronašli dva kilograma heroina

Preporučeno

Pronađena droga biti će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu.

U petak 28. aprila, u večernjim satima na autocesti A1, u blizini naplatne stanice Karlovac, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije zaustavili su osobni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 28-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Zašto je otac učestvovao u otmici: Slučaj iz prošlosti porodice ubijene djevojčice otkriva pozadinu zločina?

Tokom kontrole vozača i vozila, posumnjalo se da u vozilu prevozi drogu zbog čega su daljnje postupanje preuzeli policijski službenici Policijske uprave karlovačke, Službe kriminalističke policije.

Temeljem Naloga Županijskog suda u Karlovcu izvršili su pretragu vozila kojom prilikom su na prednjoj strani vozila ispod poklopca motora pronašli ukupno 2054,2 grama smeđe praškaste materije za koju je preliminarnim ispitivanjem utvrđeno da se radi o drogi heroin.

Upravo se čita:  Sudar jakih anticiklona donosi zimu kakvoj se nismo nadali, evo šta nas čeka za Novu godinu

Pronađena droga biti će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 28-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke dok je kaznena prijava proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar objavio detaljne informacije: “Na javni poziv za EU pomoć imali smo i prijave mrtvih ljudi, žao mi je što nema dovoljno novca”

Na javni poziv za EU pomoć prijavilo se više od 216.360 domaćinstava u kojima živi 429.066 pojedinaca, a prema...

Možda vas zanima i ovo