Subota, 20 srpnja, 2024

U Kaknju uhapšen Mustafa Karamuja: Napao službenu osobu, od ranije poznat policiji

Preporučeno

Podsjetimo, on je bio uhapšen i prošle godine u akciji "Meta 2". U ovoj akciji uhapšeno je bilo 16 policajaca.

Pripadnici MUP-a ZDK danas su u Kaknju uhapsili Mustafu Karamuju zvanog Musa. Radi se o opasnom momku koji je od ranije poznat policiji, a uhapšen je zbog napada na službenu osobu.

– Danas je na području Kaknja, u 14 sati, od strane policijskih službenika Sektora kriminalističke policije u saradnji sa službenicima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK lišen slobode K.M. (33) iz Kaknja.

Upravo se čita:  Mladić iz Zenice vozio 278 kilometara na sat: Policija ga kaznila sa 840 KM

K.M. je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju službene radnje. Isti je sproveden u PU Zenica i bit će predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK – rekao je portparol MUP-a ZDK Samir Valentić za portal “Avaza”.

Podsjetimo, on je bio uhapšen i prošle godine u akciji “Meta 2”. U ovoj akciji uhapšeno je bilo 16 policajaca.

Upravo se čita:  Kako je došlo do lančane havarije na Balkanu 21. juna: Sve je počelo prekidima na dva dalekovoda

Policajci su se sumnjičili za više krivičnih djela “udruživanje radi činjenja krivičnih djela” u vezi s krivičnim djelima “zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja” te krivičnih djela “uzimanje dara i drugih oblika koristi”, “odavanje službene tajne”, “neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “teška krađa”.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas