Subota, 20 srpnja, 2024

U mjestu Oborci sukobili se navijači Želje i Borca, ima i povrijeđenih!

Preporučeno

Danas je u mjestu Oborci kod Donjeg Vakufa došlo do sukoba navijača Željezničara i banjalučkog Borca, saznaje Depo Portal, a u ovom okršaju ima i povrijeđenih

Foto: Depo.ba
Foto: Depo.ba

Sedam navijača Željezničara povrijeđeno je u današnjem sukobu sa pristalicama Borca koji se dogodio u mjestu Oborci kod Donjeg Vakufa, javila je Fena.

Željini navijači su bili na putu ka Prijedoru, gdje Željezničar danas igra protiv domaćeg Rudara, dok su banjalučki navijači krenuli u Sarajevo na utakmicu protiv Olimpica.

Upravo se čita:  Najbolji mladi igrač Eura: Yamal je vezan za svoju nanu, kupio joj i kuću

Kako Depo Portal neslužbeno doznaje, kolonu Željinih navijača, koju je predvodilo jedno policijsko auto, presreli su Lešinari sa bakljama i kamenicama u mjestu Oborci, nedaleko od Donjeg Vakufa, nakon čega je uslijedila opšta tuča. U tučnjavi je povrijeđeno nekoliko navijača, a potpuno su polupana i dva kombija Manijaka.

Očevici kažu i da je policijska patrola koja je bila u pratnji Željinih navijača samo nijemo posmatrala okršaj, nemoćna da zaustavi tuču.

Upravo se čita:  Španija je novi prvak Evrope

No, na lice mjesta uskoro je stiglo policijsko pojačanje, te je nakon intervencije organa reda priveden veći broj učesnika u tuči.

Prema nezvaničnim informacijama, među povrijeđenim ima i policajaca, a prve službene informacije o ovom incidentu očekuju se uskoro.
(Depo)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas