Subota, 2 ožujka, 2024

U MUP-u RS radi svega 381 Bošnjak i 75 Hrvata

Preporučeno

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske od 6.832 zaposlena, samo njih 498 ili 7,36 posto su pripadnici nesrpske nacionalnosti.

Ilustracija
Ilustracija

Od tog broja 381 osoba ili 5,56 posto su Bošnjaci,a 75 osoba ili 1,09 posto su Hrvati, dok su 42 osobe ili 0,6 posto pripadnici drugih nacionalnosti.

Najviše osoba nesrpske nacionalnosti, njih 152, raspoređeno je na rad u CJB Doboj, 125 ih je u CJB Banja Luka, a najmanje ih je u CJB Trebinje, svega 31.

Upravo se čita:  Njemačka grupacija traži veliki broj radnika u Sarajevu, nudi stalni ugovor i početnu (bruto) platu do 3.900 eura

U sjedištu MUP-a RS rade 43 osobe nesrpske nacionalnosti. U službi ministra rade tri, službi direktora policije četiri, u Upravi policije 22, a u Upravi kriminalističke policije i Upravi za pravne i kadrovske poslove po dvije. Uprava za materijalno-finansijske i imovinske poslove zapošljava jednu osobu nesrpske nacionalnosti, u Upravi za policijsko obrazovanje su četiri osobe i Specijalnoj jedinici policije ih je pet.

Upravo se čita:  Traže se radnici za jednu od najmodernijih tvornica u BiH

Pitanje nacionalne zastupljenosti u organima MUP-a RS, počev od policijskih stanica, preko centara bezbjednosti, do vrha Ministarstva, nedavno je postavio poslanik Kluba poslanika SDP-SDA u Skupštini RS-a Senad Bratić.

Navedene podatke dobio je u pismenom odgovoru iz MUP-a RS.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas