Utorak, 23 srpnja, 2024

U nastavku akcije Piramida, još dvije osobe lišene slobode

Preporučeno

Osumnjičene osobe su ispitane u svojstvu osumnjičenih i predane postupajućoj tužiteljici Tužiteljstva, prilikom čega je osumnjičenima određen pritvor.

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine realizirali su aktivnosti po operativnoj akciji kodnog naziva „Piramida“, čiji je cilj sprječavanje organiziranog krijumčarenja migranata.

U nastavku akcije, pretresi su obavljeni na području Visokog i Kiseljaka u stambenim objektima i prostorijama čiji su vlasnici/korisnici osumnjičene osobe. Predmetne aktivnosti su poduzete u skladu s naredbama Suda BiH, a pod nadzorom Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela „Organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata“ iz članka 189. a stavka (1) KZ BiH, a u vezi s kaznenim djelom „Krijumčarenje ljudi“ iz člana 189. KZ BiH, stavovi (1), (2), (3) i (4).

Upravo se čita:  Ljetna špica učinila svoje: Naoružajte se strpljenjem - kolone vozila na čak sedam graničnih prelaza

Osumnjičene osobe su ispitane u svojstvu osumnjičenih i predane postupajućoj tužiteljici Tužiteljstva, prilikom čega je osumnjičenima određen pritvor.

 

Podsjećamo, dio međunarodne organizirane kriminalne grupe je, u posljednjih šest mjeseci, preko teritorija Bosne i Hercegovine pokušao prokrijumčariti ili su prokrijumčarili preko 600 osoba, među kojima preko 100 maloljetnika, pri čemu su ostvarili novčanu korist veću od šest milijuna konvertibilnih maraka. Pretresi su prethodno obavljeni na 16 lokacija u Bihaću, Cazinu, Brezi, Visokom, Sarajevu, Kaknju i Velikoj Kladuši, prilikom čega je slobode lišeno 14 osoba. Aktivnosti čiji je nositelj organizacijska postrojba Granične policije BiH za sprječavanje prekograničnog organiziranog kriminala provedene su zajedno s Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Hrvatske i EUROPOL-om, a pod nadzorom Tužiteljstva BiH. Podršku u realizaciji, u kojoj je sudjelovalo preko 150 policijskih službenika, pružili su policijski službenici MUP-a Unsko-sanske županije, dok su tijekom istrage kontinuiranu podršku Graničnoj policiji BiH pružali Obavještajno-sigurnosna agencija BiH i Služba za poslove sa strancima.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Život na kredit: Banke od građana potražuju oko 12 milijardi maraka

Bosanci i Hercegovci bankama su dužni oko 12 milijardi maraka. Značajna cifra koju dugujemo bankama, odnosi se i na...

Još vijesti za vas