Subota, 10 lipnja, 2023

U Neum dolaze Francuzi, Nijemci, Austrijanci! Hoteli popunjeni od maja, uređuju se plaže

Nemojte propustiti

Neumski hoteli bit će popunjeni već od maja, a izvrsna sezona i postsezona očekuje se sve do decembra – rekao je Feni načelnik Općine Neum Dragan Jurković.

Dodao je kako očekuju bolje rezultate nego 2019. godine te je izrazio nadu da će se do početka glavne sezone formirati lokalna Turistička zajednica kako bi mogli pratiti broj gostiju u Neumu, ali i dodatno razvijati Općinu Neum.

– Fokus je, kao i zadnjih godina, na domaćim gostima iz Bosne i Hercegovine, ali u posljednje vrijeme imamo porast gostiju iz zemalja zapadne Europe. Dolaze nam Francuzi, Nijemci, Austrijanci, Poljaci, Česi, Slovaci. Povećava se broj iz godine u godinu, pa ih u većem broju očekujemo i ove sezone – rekao je on.

Upravo se čita:  Christian Schmidt poslao oštru poruku: Oni koji se igraju sa secesijom trpit će velike posljedice! Dobio sam veliku podršku svih članica PIC-a

Načelnik također naglašava da se tržište Srbije otvorilo 2020. godine te da i ove godine očekuju porast gostiju iz te zemlje jer su najave jako dobre.

Govoreći o odlasku mladih kao gorućem problemu, ne samo u Neumu, nego u cijeloj Bosni i Hercegovini, načelnik Jurković je napomenuo kako su se kroz zadnje dvije godine maksimalno potrudili omogućiti mladima lakši ostanak u Neumu.

– Potrudili smo se pomoći im kroz male, ali značajne subvencije, od opremanja novorođenčeta do plaćanja osnovnih troškova rodiljama prvih pola godine i slično. Planiramo kroz 2024. godinu krenuti sa subvencioniranjem stanova za mlade – otkrio je načelnik.

Upravo se čita:  OHR radi na problemu državne imovine BiH, poznato i kada će imati rješenje

Ističe kako su cijene nekretnina jako skupe te da mladi teško mogu kupiti svoju prvu nekretninu s ovakvim tržišnim cijenama.

Neum, Foto: Bh-index

– Pokušat ćemo dio troškova preuzeti na sebe i na taj način omogućiti mladima da ostanu na ovome području. Problem odlaska i nedostatka radne snage vidljiv je u Neumu. Smatram da mladi mogu naći posao ovdje, a sada su i privrednici malo drugačiji, povećavaju se plaće i slično samo da bi se mladi zadržali – podvukao je on.

Upravo se čita:  Dva zemljotresa pogodila Bosnu i Hercegovinu: "Jeziv zvuk, zatresla se cijela zgrada"

Načelnik je još rekao kako je jedan od najznačajnijih projekata na kojemu se sada radi izgradnja zgrade Općine Neum u koju će se useliti, kako se nada, do kraja godine.

– Time ćemo, nakon 45 godina, konačno dobiti objekt u kojemu će biti smještene sve općinske službe. Planiramo i rekonstrukciju ulica, ali na tomu ćemo raditi poslije sezone – otkrio je načelnik.

Na kraju je kazao kako sada pripremaju, uređuju i dorađuju plažne prostore s ciljem da urade maksimalno koliko mogu da bi se ljudi koji dođu u Neum osjećali ugodno.

Pročitajte još

Izdvajamo

U dijelovima BiH kritično: Voda prodrla u stambene objekte, bujica nosi automobil

Kiša i dalje pada tako da je pred stanovnicima besana noć. Kako javljaju mještani u Sapni u dijelu ove općine...

Možda vas zanima i ovo