Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

U Neum je jutros uplovio ogromni kruzer sa više od hiljadu putnika

Preporučeno

Uprkos protivljenju turističkih radnika u Neumu rano jutros je uplovio veliki kruzer sa više od hiljadu putnika. Ovo je ujedno prvi i najveći brod koji je prošao ispod Pelješkog mosta, ali i najveći kruzer koji je ikada uplovio u Neum.

Riječ je o brodu “Bolette” na kružnom putovanju od Bahama, koji je dugačak nešto više od 237 metara, a širok je 32,5 metara. Ima 12 paluba, može primiti 1.380 putnika i ploviti brzinom od 25 čvorova.

Upravo se čita:  Ministar Ramo Isak o imenovanju svog sina za direktora KPZ Zenica: Kada se dogovarala većina neke pozicije su bile dogovorene

Osim turističkih radnika i predsjednica Općinskog vijeća Neum Daniela Matić rekla je u srijedu kako je uplovljavanje kruzera “Bolette” u neumski akvatorije nedopustivo.

Foto: M. Burić

“Smatram da je ovakvo nešto nedopustivo. Neum nije luka i samim time veliki brodovi nemaju što raditi u našem zaljevu. Ulazak ovoga i sličnih brodova u Neumski zaljev znači automatsko ugrožavanje ekosustava te zagađenja koja će nanijeti izrazitu štetu Neumu”, poručila je Matić u priopćenju za javnost.

Upravo se čita:  Premijer Nikišić razgovarao sa novim rezidentnim predstavnikom MMF-a u BiH

Brod “Bolette” se oko sedam sati usidrio u Neum, gdje će ostati narednih 14 sati jer će prema planu isploviti iz jedinog bh. grada na moru večeras u 21:00 sati.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Počelo saslušanje ljekara s KCUS-a u slučaju Dženan Memić: ‘Poznata su njihova imena, a i saradnici’

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine počelo je saslušanjem ljekara sa KCUS-a u slučaju "Dženan Memić", potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba. To...

Možda vas zanima i ovo