Nedjelja, 14 srpnja, 2024

U New Orleansu ranjeno 19 osoba, FBI tvrdi da ovo nije teroristički akt

Preporučeno

Devetnaest osoba ranjeno je u oružanom incidentu tokom parade povodom Dana majki u američkom gradu New Orleansu, saopćila je tamošnja policija.

U saopćenju se navodi da je među ranjenima i dvoje djece. Policija ističe da niko od ranjenih nije životno ugrožen.

FBI je incident okarakterisao kao ulično naselje, a ne kao teroristički akt.

Nije poznato šta je izazvalo incident. Prema navodima policije, tri osumnjičena su primijećena kako bježe sa mjesta na kojem se desio incident.

Upravo se čita:  Bosanac preživio udar voza u Njemačkoj

“Hici su ispaljeni iz različitog oružja. Odmah nakon pucnjave policajci su primijetili tri osumnjičena kako bježe”, navodi se u saopćenju.

Prema riječima policijskog zvaničnika Ronala Serpasa, sve ukazuje na to da su dva ili tri osumnjičena iz još nepoznatog razloga otvorila vatru ka masi.

U saopćenju se dodaje da je ranjeno deset muškaraca, sedam žena, desetogodišnji dječak i djevojčica.

Upravo se čita:  Bosanac preživio udar voza u Njemačkoj

Incident se dogodio u drugoj liniji parade – improvizovanoj zajedničkoj koloni u kojoj ljudi igraju na ulici iza zvanične parade.

Britanski BBC javlja da je u New Orleansu visoka stopa nasilja povezanog sa oružjem i da je oblast u kojoj se pucnjava desila siromašniji dio koji se još oporavlja od posljedica uragana “Katrina” od 2005. godine.
(Srna)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon pokušaja ubistva Trumpa: Ovaj čin je apsolutno neprihvatljiv, osuđujem ga

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović osudio je pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkog kandidata...

Još vijesti za vas