Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

U posljednjih mjeseca dana blokirano još 208 računa bh. firmi

Preporučeno

Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi…

Krajem maja, odnosno početkom juna 2024. godine u Bosni i Hercegovini su bila čak 104.723 blokirana računa poslovnih subjekata, što je u odnosu na izvještaj iz prethodnog mjeseca povećanje za 208 računa, pokazuju podaci Centralne banke BiH.

U novom izvještaju koji sadrži 4.228 stranica (devet stranica više nego izvještaj od prošlog mjeseca), navedeno je i da je krajem maja, odnosno početkom juna ove godine čak 57.296 firmi imalo najmanje jedan blokirani račun, što je povećanje za 104 u odnosu na prethodni mjesec.

Upravo se čita:  Ovoj firmi u BiH ne fali radnika: Zatrpana prijavama za posao

Blokirani računi firmama iz skoro svih djelatnosti

U ovom, ažuriranom izvještaju blokiranih računa navedenih u Jedinstvenom registru računa Centralne banke BiH, pobrojana su pravna lica iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi.

Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi…

Upravo se čita:  Od 15. juna: Izraelska aviokompanija uspostavlja sezonski let na liniji Tel Aviv – Sarajevo

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas