Nedjelja, 21 srpnja, 2024

U RS-u isplaćena najveća plata od 246.506 KM – poznato i kome

Preporučeno

Na drugom mjestu liste deset najvećih prijavljenih pojedinačnih neto primanja po osnovu radnog odnosa nalazi se Banjalučanin čija je plata gotovo 150.000 maraka manja od one prvoplasiranog.

U RS-u najveća plata isplaćena u ovoj godini iznosi tačno 246.506 maraka. Ovu platu primio je radnik iz Istočnog Novog Sarajeva koji je zaposlen u trgovini na veliko duvanskim proizvodima, izvještava ATV.

Na drugom mjestu liste deset najvećih prijavljenih pojedinačnih neto primanja po osnovu radnog odnosa nalazi se Banjalučanin čija je plata gotovo 150.000 maraka manja od one prvoplasiranog. Prema podacima Poreske uprave, on je zaposlen u trgovini na veliko mašinama za rudarstvo i građevinarstvo, s platom od 100.414 maraka.

Upravo se čita:  U Hitnu pomoć KS se javilo čak 1.400 osoba: Ovo su preporuke ljekara

Sljedeće tri pozicije također pripadaju Banjalučanima, zaposlenim u oblasti ostalog novčanog posredovanja. Treće mjesto zauzima radnik s platom od 91.562 marke, dok su četvrto i peto mjesto zauzeli radnici s platama od 78.618 i 78.311 maraka.

Šestu poziciju drži još jedan Banjalučanin, zaposlen u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda, s platom od 69.027 maraka.

Listu Banjalučana nakratko prekida radnik iz Istočnog Novog Sarajeva, također zaposlen u trgovini na veliko duvanskim proizvodima, s platom od 67.077 maraka.

Upravo se čita:  Policajac MUP-a KS spasio dvogodišnjaka s prozora na 6. spratu u Sarajevu: Bio sam sa sestrom (4) u stanu

Posljednje tri pozicije ponovno zauzimaju Banjalučani, zaposleni u trgovini na veliko duvanskim proizvodima, novčanom posredovanju i djelatnostima bolnica. Osma pozicija pripala je radniku s platom od 66.103 marke, deveta s platom od 66.029 maraka, dok je desetu poziciju zauzeo radnik s platom od 60.801 marku.

Ove plate su nedostižne za većinu radnika u Republici Srpskoj, ali ukazuju na velike razlike u primanjima unutar različitih industrija i sektora.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas