Petak, 1 prosinca, 2023

U Sarajevu opljačkana Svetlana Cenić: Evo šta je poručila kradljivcima

- Molim onoga kod koga je završio moj novčanik, da mi vrati dokumenta i karticu, a pare da zadrži, objavila je Cenić na društvenoj mreži X.

Preporučeno

Problem džeparenja i džeparoša je oduvijek prisutan. Dovoljan je trenutak nepažnje i “laki prsti” nekog džeparoša će vam odnijeti novčanik, mobitel, sat, ključeve ili neku drugu dragocjenost.

Kada je u pitanju krađa novčanika, ponekad najveći problem i nije u ukradenom novcu, nego u dokumentima, bankovinim karticama i svime onim što ljudi drže u novčanicima. Naime, nakon krađe novčanika ljudimaa predstoje dani i sedmice provođenja procedure, koja podrazumijeva prijavljivanje krađe svakog pojedinog dokumenta, vađenje novih dokumenata i kartica, hodanje od šaltera do šaltera, gubljenje nerava…

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio prognozu za naredne dane: Evo gdje će i kada biti najgore

Upravo to je na svojoj koži danas osjetila i ekonomska analitičarka Svetlana Cenić. Njoj je ukraden novčanik u sarajevskom naselju Grbavica.

– Molim onoga kod koga je završio moj novčanik, da mi vrati dokumenta i karticu, a pare da zadrži, objavila je Cenić na društvenoj mreži X.

Kada smo je kontaktirali potvrdila je ovu informaciju i dodala kako se nada da joj je novčanik ukraden u blizini prodavnice, gdje je i primijetila njegov nestanak. Razlog je to što na prodavnici postoji video nadzor, koji bi mogao pomoći u pronalaženju počinioca.

Upravo se čita:  KCUS otvara kapije: Bager sklanja betonske žardinjere, bolnica se vraća pacijentima

No ono što joj je ipak najgore je što sada predstoji odjava postojećih i vađenje novih dokumenata.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Potpisan ugovor: Ovo su nove aviolinije iz Tuzle, objavljene su i cijene karata

Današnjim potpisivanjem sporazuma aerodrom Tuzla i grčka aviokompanija Lumiwings zvanično započinju svoju saradnju. Svečanom činu potpisivanja sporazuma i uspostavi...

Možda vas zanima i ovo