Srijeda, 17 srpnja, 2024

U Sarajevu otvoren “Sajam oldtimera”

Preporučeno

Oldtimer klub Sarajevo, u povodu Dana Općine Centar, organizovao je danas na Trgu djece Sarajeva tradicionalni međunarodni „Sajam oldtimera“.

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

– Učesnici ove manifestacije su 42 posade i 15 motora, a najstariji je “ford A” iz 1917. godine koji je došao iz Mađarske. Inače, posade su još iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, a prvi put učestvuju i posade iz Makedonije – izjavio je novinarima predsjednik tog kluba Nedim Husić Braco.

Građani su imali priliku razgledati automobile koji predstavljaju pravu rijetkost, a sutra će pred Narodnim pozorištem izabrati najljepši automobil.

Kolone oldimera, koje njihovi vlasnici održavaju sa mnogo ljubavi i pažnje, u ova dva dana će prodefilovati ulicama Sarajeva.

Učesnici su se u Sarajevu okupili sinoć, jutros su obišli Ilidžu i Dobrinju, a nakon posjete Etno selu u Vitezu večeras su ponovo u Sarajevu.

Ujutro će, kako je dodao Husić, biti gosti načelnika Općine Stari Grad, nakon ćega će uslijediti izbor najljepšeg automobila.

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Probijen tunel Golubinja – najduži tunel na Koridoru Vc

Na dionici Poprikuše - Nemila na Koridoru Vc, u srijedu, 17.07.2024. je svečano završen proboj lijeve cijevi tunela Golubinja,...

Još vijesti za vas