Srijeda, 24 travnja, 2024

U Sarajevu skladišteno 21,5 tona zdravstveno neispravnih sjemenki bundeve iz Ukrajine

Preporučeno

Kako je danas saopćeno, odluka je donesena početkom februara i to zbog zdravstvene neispravnosti sjemenki, zbog čega je naloženo njihovo vraćanje dobavljaču ili uništenje

Federalni inspektorat za hranu zabranio je prometovanje 21,5 tona sirovih sjemenki bundeve u ljusci porijeklom iz Ukrajine. Kako je danas saopćeno, odluka je donesena početkom februara i to zbog zdravstvene neispravnosti sjemenki, zbog čega je naloženo njihovo vraćanje dobavljaču ili uništenje, piše agroklub.

“U postupku redovnog inspekcijskog nadzora kod subjekta u poslovanju s hranom sa sjedištem u Sarajevu, u prostorijama skladišta subjekta nadzora zatečen je proizvod sirova sjemenka bundeve u ljusci isteklog roka trajanja koji je, shodno odredbama Zakona o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe, zdravstveno neispravan”, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Upravo se čita:  Banjalučka policija upozorila na lažne novčanice

Imajući u vidu činjenicu da se na tržište može staviti samo zdravstveno ispravna hrana, federalni inspektor za hranu je naložio da se zdravstveno neispravan proizvod sirove sjemenke bundeve u ljusci vrati dobavljaču ili uništi, ukoliko povrat istih nije moguć, piše agroklub.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Akcija “Trougao”: Uhapšeno pet osoba, pretresaju se stambeni i poslovni objekti

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz tehničku...

Još vijesti za vas