Nedjelja, 21 srpnja, 2024

U selu koje je bilo epicentar snažnog zemljotresa srušena štala, građani prijavljuju da su im popucale kuće, oštećeni krovovi

Preporučeno

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju je saopćio da je epicentar bio na pet kilometara od mjesta Čarađe u općini Nikšić

Predsjednik Mjesne zajednice Krstac, Dragoljub Manojlović, kazao je “Vijestima” da je u Goliji (Crna Gora), gdje je bio epicentar zemljotresa (selo Čarađe) pričinjena materijalna šteta.

– Miladinu Manojloviću je srušena štala, a iz svakog sela u Goliji me zovu da kažu da su im popucale kuće, štale, da je dosta oštećenih krovova. Na putu Nikšić – Krstac ima više odrona – kazao je Manojlović.

Upravo se čita:  Hrvatski carinik na granici tražio i dobio 50 eura mita

Zbog odrona, koji je prouzrokovan zemljotresom, do ranih jutarnjih sati za saobraćaj je bio zatvoren put prema graničnom prelazu Krstac. Mještani su rasčistili put kako bi prapadnici policije mogli da prođu. Na više dionica lokalnog puta u Goliji također su odroni.

Podsjetimo, zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihterovoj skali potresao je teritoriju Crne Gore u četiri sata i šest minuta. Osjetio se i u cijeloj BiH:

Upravo se čita:  Na Jadranu se plaća i do 260 eura kazne za najprimitivniju praksu na plaži: Odzvonilo bahatim turistima!

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju je saopćio da je epicentar bio na pet kilometara od mjesta Čarađe u općini Nikšić. Žarište je bilo na dubini od 14 kilometara.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas