Srijeda, 21 veljače, 2024

U Srbiji moguć produžetak zimskog raspusta zbog virusa RSV, gripe i hripavca

Preporučeno

Iz Ministarstva prosvjete kažu kako će ako dobiju preporuku Ministarstva zdravlja o tom pitanju, postupiti u skladu s njom.

Zbog velikog broja oboljelih od gripe, oboljenja sličnih gripi, koronavirusa, respiratornog sincicijalnog virusa (RSV) i hripavca nije isključeno da u Srbiji dođe do produžetka zimskog raspusta, piše Blic.

List navodi da bi se učenici u Vojvodini u školske klupe trebali vratiti 15. januara, u ostatku Srbije 22. januara, a epidemiolozi upozoravaju da se najveći udar gripe očekuje upravo u drugoj polovini januara i februara.

Upravo se čita:  Nije na granici prijavila 1,2 kilograma nakita u vrijednosti od 42.000 eura pa joj carina sve trajno oduzela uz novčanu kaznu!

Iz Ministarstva prosvjete kažu kako će ako dobiju preporuku Ministarstva zdravlja o tom pitanju, postupiti u skladu s njom.

Raspust je zbog različitih epidemija produžavan i prethodnih nekoliko godina, a inicijator tog prijedloga bilo je također Ministarstvo zdravlja Srbije.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Nizamina tetka otkrila surovu istinu, MUP TK ponovo pokazao svoju nesposobnost i bahatost

Porodice ubijenih u Gradačcu traže pravdu i uputili su zahtjev Federalnoj upravi policije (FUP) da preuzme istragu o ovom...

Još vijesti za vas