Subota, 13 srpnja, 2024

U susret sezoni: Cijena flaširane vode u Dubrovniku oko 10 maraka

Preporučeno

U centru Dubrovnika, cijene su previsoke i za strance, dok su u manjim mjestima suvenirnice popularne zbog nižih cijena.

Dolazak turista i početak sezone dodatno je povećao cijene u Dubrovniku?

Cijene sladoleda variraju ovisno o mjestu. Dok je razlika u većini mjesta samo 1 euro, na Stradunu, glavnoj ulici u Dubrovniku, cijena je dvostruko viša. U manjim mjestima oko Dubrovnika, cijena kugle sladoleda iznosi 2 eura, a razlika je samo u cijeni korneta, koji se dodatno naplaćuju 40 centi, dok u čaši i običnim malim kornetima plaćate samo kuglu sladoleda. U luksuznim hotelima, cijena kugle sladoleda je 3 eura.

Upravo se čita:  Slučajno ili ne? Neobična situacija na javnom servisu Srbije: "Danas je obilježena godišnjica genocida u Srebrenici"

Cjenovnik hrane u Dubrovniku i okolici varira ovisno o vrsti jela. U beach-barovima skupljih hotela, cijena salate s hobotnicom iznosi 20 eura, dok su salate s tunom po 13 eura. U restoranima izvan hotela, cijena rezanaca s gamberima iznosi 11.90 eura, rižoto s mušulama ili dagnjama 12.90 eura, a mušule na buzaru 11.90 eura. Klasične palačinke u restoranima koštaju 5.90 eura, dok su palačinke u hotelima 6.50 eura.

Upravo se čita:  Detaljan cjenovnik hrane i pića na hrvatskoj obali: Evo gdje su cijene kao kod nas, a gdje vam doslovno 'deru kožu'

Cijena obične vode kreće se između 4.50 do 4.80 eura. Hladni kokteli poput Martinija, Pina colade ili Cosmopolitana koštaju oko 9.50 eura. Cijene ostalog pića poput Coca cole, Senzacije i Sprita su značajno niže od obične vode.

Suvenirnice u Dubrovniku nude širok spektar proizvoda, ali cijene su često precijenjene. U centru Dubrovnika, cijene su previsoke i za strance, dok su u manjim mjestima suvenirnice popularne zbog nižih cijena. Boca vina košta oko 30 eura, dok ukrašene boce dosežu cijenu do 72 eura. Magnetići koštaju od 3 do 7 eura.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je Željko iz Loznice koji će Mostarcu Adnanu donirati dio jetre

U najtežim životnim trenucima, stvaraju se najljepše ljudske priče. One koje vraćaju vjeru da ipak dolaze ljepša vremena. Vremena...

Još vijesti za vas