Četvrtak, 18 srpnja, 2024

U toku evakuacija građana: Olujno nevrijeme pogodilo Tuzlu, odsječena bolnica u Kreki

Preporučeno

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom, vjetrom i grmljavinom, koje je danas u poslijepodnevnim satima pogodilo Tuzlu, uzrokovalo je nakupljanje veće količine vode i plavljenje pojedinih ulica i saobraćajnica.

Foto: Tuzlanski.ba
Foto: Tuzlanski.ba

Prema podacima s kojima raspolaže Civilna zaštita Općine Tuzla, najkritičnija situacija je u tuzlanskom naselju Crvene njive gdje je izvršena evakuacija stanovništva iz ugroženih objekata.

Velika količina padavina prouzrokovala je i probleme u odvijanju saobraćaja, a najteža situacija je u zapadnom dijelu grada, te se stoga vozačima savjetuje da vožnju prilagode vremenskim uslovima.

Upravo se čita:  Dobre vijesti: Pojedini penzioneri u BiH dobit će dodatnu pomoć

Teška situacija je i u naseljima Miladije, Moluhe, Kreka, Solana, Mramor, Bukinje, te Par selo, javio je Tuzlanski info portal Tip.ba.
Građanima je na raspolaganju i urgentni broj Civilne zaštite 121.

tuzla-poplave2

Zbog izljevanja vode na kolovoz na magistralnom putu M-4 Tuzla-Doboj (Šićki Brod), Srebrenik-Tuzla (u mjestu Tinja), kao i na magistralnom putu Tuzla-Zvornik (u mjestu Tojšići), saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom ili lokalnim obilaznicama.

Upravo se čita:  BH Meteo: Evo koliko će još najmanje trajati toplotni talas!

Ekipe putnih službi za održavanje puteva nalaze se na licu mjesta i rade na osposobljavanju saobraćaja.

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Centralna banka BiH primila 480 miliona KM oštećenog novca

Trezori Centralne banke BiH (CBBiH) su u toku 2023. godine od komercijalnih banaka primili 11.661.439 komada oštećenih novčanica i...

Još vijesti za vas