Nedjelja, 25 veljače, 2024

U Tuzli ograničen broj prijava za popisivače i instruktore

Preporučeno

Na području općine Tuzla iz dana u dan raste broj prijavljenih kandidata za popisivače i instrukture za predstojeći popis stanovništva, te je ograničen broj aplikacija.

Ilustracija
Ilustracija

– Moram naglasiti da smo ograničeni s brojem aplikacija. Broj aplikacija za općinu Tuzla je nešto manji od 4.000. Stoga bih apelovao da građani koji su zainteresirani kandidati da dođu što prije, da se ne bi desilo da ostanu bez aplikacija – izjavio je predsjednik Popisne komisije Općine Tuzla Zijad Lugavić.

Upravo se čita:  Semir se prije deset godina odselio u Austriju, sada se vraća u BiH

Pojasnio je da kandidati moraju ispuniti aplikacioni obrazac, te će održat intervju s prijavljenim kandidatima. Nakon toga slijedi ocjenjivanje i unos podataka u online bazu, odnosno online aplikaciju koju je napravio Federalni zavod za statistiku u saradnji s Agencijom za statistiku BiH.

Kandidati moraju lično doći u prostorije Popisne komisije Općine Tuzla koja se nalazi u Mejdanu, ispod A tribine, svakod radnog dana od 10 do 15 sati.

Upravo se čita:  Seizmologinja Genjac-Zukić: Zemljotres na presjeku rasjeda koji prolaze kroz Sarajevo i Goražde

Prelimirna lista Popisne komisije Općine Tuzla bit će objavljena do 10. augusta i taj spisak bit će proslijeđen u Sarajevo na evaluaciju i potvrdu.

Lugavić je naglasio da nakon potvrde, konačan spisak za popisivače i instruktore bit će objavljen do 25. augusta u Popisnoj komisiji Općine Tuzla u Mejdanu, te na ulazu u Šalter salu Općine Tuzla.

Upravo se čita:  Agencija za nadzor nad tržištem BiH: Ako ste kupili ove pancerice, odmah ih prestanite koristiti

Nakon toga uslijedit će edukacija za instruktore od 6. do 10. septembra i od 16. do 20. septembra za popisivače koji će pristupiti i testiranju.

Oni koji prođu testiranje potpisat će Ugovor kojim stiču licencu za obavljanje poslova prilikom popisa stanovništva 2013. godine, istaknuo je predsjednik Popisne komisije Općine Tuzla.

(Fena)

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Hadžifejzović šokirao gledaoce: ‘Ja vam odoh živjeti na Zapad. Svi idu pa idem i ja…’

Novinar i urednik Face TV Senad Hadžifejzović imao je sinoć zagonetnu odjavu Centralnog dnevnika. Naime, Hadžifejzović je najavio da...

Još vijesti za vas