Utorak, 25 lipnja, 2024

U vezi trovanja oglasili se iz Coca-Cole: “U pitanju je naš proizvod, sve je povezano s kiselom vodom, to je izoliran slučaj”!

Preporučeno

U porukama koje se prosljeđuju piše i da su ovih dana u Rijeci zabilježena dva slučaja te jedan u Osijeku.

Nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke o navodnom trovanju u riječkim kafićima, iz policije su izvijestili da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića, a u riječkoj bolnici je hospitalizirana osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Društvenim mrežama kolaju brojne poruke u kojima se navodi da se navodno nekoliko osoba teško otrovalo mineralnom vodom u riječkim ugostiteljskim objektima pa im je pružena liječnička pomoć.

Oglasili su se iz Coca-Cole, koja se spominjala u porukama, i potvrdili da je jedan slučaj povezan s njihovim pićem.

‘Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima’, rekli su za Index.

Upravo se čita:  Drama u školi: Učeniku zaključio četiri, pa došla majka i zaprijetila

U KBC-u Rijeka su ranije danas potvrdili jedan slučaj trovanja, a isto je potvrdila i policija.

‘Policijska uprava primorsko-goranska 4. studenoga ove godine zaprimila je dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke te je prevezena u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće liječničke pomoći. Tijekom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili su očevid, izuzeli određene predmete te obavili razgovore s više osoba.

O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti. Utvrđivanje svih relevantnih činjenica vezanih uz ovaj događaj se nastavlja. Napominjemo da osim ovog te jednog događaja iz prethodnog razdoblja, policiji do sada nisu prijavljeni drugi slični događaji’, objavila je policija.

Upravo se čita:  Vlasnik zatekao užas u iznajmljenim apartmanima u Hrvatskoj: Pozlilo mi je, povratio sam bijelu pjenu kada sam vidio šta su radili

Radi se o desecima raznih poruka u kojima se uglavnom s manje ili više detalja navode iste informacije: da su ljudi (negdje se spominje jedna osoba, negdje dvije, negdje više njih) pili mineralnu vodu jednog proizvođača te da su se otrovali kiselinom koja im je spržila jednjak. Prema istim informacijama, policija sve istražuje, a sutra će se proizvođač javno oglasiti. Kao izvori poruka navode se ‘prijateljica iz sanitarne’, ‘lik zaposlen kod proizvođača pića’ ili samo ‘izvor iz bolnice’.

U jednoj takvoj glasovnoj poruci koja se širi WhatsAppom neimenovana žena kaže da su imali dva slučaja trovanja mineralnom vodom kod dva mlada pacijenta. U poruci ne navodi gdje, u kojoj bolnici niti u kojem gradu.

Upravo se čita:  Crna Gora podigla optužnicu protiv policajca zbog ratnog zločina u BiH

‘Moram ti prenijeti nešto dosta bitno što se trenutno događa, ne znam kad će to izaći u novine, imali smo u jako kratkom roku dva teška slučaja trovanja vodom u kojemu dvije mlade osobe imaju spržen jednjak…’, dio je glasovne poruke koja se širi WhatsAppom.

U porukama koje se prosljeđuju piše i da su ovih dana u Rijeci zabilježena dva slučaja te jedan u Osijeku.

‘Navodno da nije za konzumaciju jer nisu dobro isprali sistem nakon čišćenja’, stoji u jednoj od poruka. Također, u porukama se navodi kako informacije stižu iz bolničkih krugova, navodi Dalmatinski Portal.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li su osobe koje predaju zahtjev za penzionisanje do dobijanja rješenja zdravsteno osigurane?

Pitanje koje brine buduće penzionere je da li će kada zaključe radni odnos i predaju zahtjev za penzionisanje do...

Još vijesti za vas