Subota, 20 srpnja, 2024

Ubio dvije supruge bahatom vožnjom: Za prvu nesreću nije mu se ni sudilo, a u drugoj poginuo jureći 200 kilometara na sat

Preporučeno

Zdjelar je u petak vozio velikom brzinom BMW kojim se zabio u kamion na auto-putu, a u automobilu je sa njima bilo i dijete

Edi Zdjelar (24) koji je sa suprugom poginuo u nesreći na auto-putu između Novske i Okučana u petak u Hrvatskoj, te se prije toga snimao da vozi 200 kilometara na sat, već je 2019. godine u Kovačevcu kod Nove Gradiške imao tešku nesreću u kojoj je stradala njegova tadašnja djevojka koja je bila trudna.

U nesreći koja se dogodila 2019. godine vozač kombija izgubio je kontrolu nad vozilom te je nekontrolirano prešao na drugu stranu ulice i udario u betonski most. Silina udarca bila je toliko jaka da se automobil prevrnuo i ponovno vratio na suprotni kraj kojim se kretalo vozilo iz suprotnog smjera.

Upravo se čita:  Nevrijeme u Sloveniji: Padao grad veličine jajeta

Zdjelar i djevojka su izletjeli iz kombija u kojem su se vozili. Oboje su bili teško povrijeđeni, a ljekari su se zatim danima borili za život trudnice. Žena je preminula iste godine.

Kako se saznaje od Opštinskog državnog tužilaštva u Slavonskom Brodu u septembru 2019. godine doneseno je riješenje kojim se utvrdilo da nema osnove za vođenje krivičnog postupka protiv Edija Zdjelara, koji je tada bio mlađi punoljetnik.

Upravo se čita:  Tragedija kod Vrbasa: Beba se udavila u gumenom bazenu

– Opštinsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu dana 16. septembra 2019. donijelo riješenje kojim se utvrdilo kako nema osnove za vođenje krivičnog postupka zbog krivičnog djela izazivanja nesreće u saobraćajnom prometu iz članka 227. stavak 5., 2. i 1. Krivičnog zakona – rekli su.

Podsjetimo, i baka trudnice koja je nastradala u nesreći 2019. godine preminula je od šoka, nakon što je na ulici ugledala nepomično tijelo svoje unuke.

Upravo se čita:  Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

Podsjetimo Zdjelar je u petak vozio velikom brzinom BMW kojim se zabio u kamion na auto-putu, a u automobilu je sa njima bilo i dijete, prenosi 24sata.hr.

Nekoliko sati prije nesreće, na svom je Fejsbuk profilu objavio snimak koji pokazuje kako juri BMW po auto-putu, na kom se može vidjeti da je vozio i više od 200 km/h. Na videu se u pozadini glasno čuju i narodnjaci, a napolju pada kiša.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas