Nedjelja, 21 travnja, 2024

Učenici iz Sarajeva vraćeni s ekskurzije u Neumu: Za ručak jeli piletinu pa se otrovali

Preporučeno

Mi cijelu noć nismo spavali, mojoj kćerki su se posljednjoj pojavili simptomi i trenutno je jako loše, razrednica je također loše, ali se borila lavovski za našu djecu – istakla je majka djevojčice.

Više učenika devetog razreda OŠ “Osman Nuri Hadžić” iz Sarajeva otrovalo se hranom na ekskurziji u jednom hotelu u Neumu.

Majka djevojčice (ime poznato redakciji “Avaza”) se obratila tom mediju navodeći kako ovo nije prvi slučaj trovanja hranom u hotelu, te kako se sličan scenarij dogodio i jednoj školi iz Vareša u maju ove godine.

Upravo se čita:  Počelo rušenje nelegalnih poslovnih prostora u Starom Gradu: Evo koji objekti su na spisku

Istakla je kako su djeca za ručak jela piletinu, te kako je nekoliko djece prebačeno u Hitnu pomoć u Neumu, gdje su im kazali da je u pitanju virus, braneći lokalni hotel.

– Putovanje je skraćeno, umjesto da obiđu još Kravice, Mostar, Blagaj i Počitelj, djeca su primorana da se vrate kućama. Roditelji djece koja su bila u kritičnom stanju su u toku noći došli po svoju djecu.

Upravo se čita:  Vozači, oprez: Privremeno zatvoren granični prijelaz između BiH i Hrvatske

Mi cijelu noć nismo spavali, mojoj kćerki su se posljednjoj pojavili simptomi i trenutno je jako loše, razrednica je također loše, ali se borila lavovski za našu djecu – istakla je majka djevojčice.

Roditelji su se obratili Ministarstvu zdravstva HNK koji su obećali poslati inspekciju u pomenuti hotel.

Djeca su trenutno na povratku za Sarajevo, a kako je rekla majka djevojčice, ona će svoju kćerku odmah po dolasku odvesti na Infektivnu kliniku u Sarajevu.

Upravo se čita:  Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

Za kraj je istakla kako će uraditi sve da se navedeni hotel izbaci iz ponude za ekskurzije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

SDS otpustio 37 radnika, na izbore bi mogao pod imenom SDS Volja naroda

Srpska demokratska stranka održava sjednicu Glavnog odbora u Doboju, nakon koje će biti i zvanično poznato na koji način,...

Još vijesti za vas