Petak, 1 prosinca, 2023

Udruženje ugostitelja: Niko više ne pije Coca-Colu i njene proizvode

“Ono što znamo je da, otkako su trovanja potvrđena, niko više ne pije Coca-Colu i njene proizvode, a postoji i odmak od svih drugih gaziranih pića”

Preporučeno

Primjetan je pojačan zazor od Coca-Colinih i drugih gaziranih pića u restoranima i kafićima nakon pojave sumnje na trovanja pićima iz asortimana te kompanije, kaže za Hinu predsjednica udruženja ugostiteljskih djelatnosti Hrvatske gospodarske komore (HGK) Jelena Tabak.

Udruženje ugostitelja HGK dijeli mišljenje da je u vezi s trovanjem najvažnije da ne bude još slučajeva ni opasnosti po ljudsko zdravlje, a svakako je primjetno da postoji odmak od potražnje za Coca-Colinim pićima u ugostiteljstvu, kaže Tabak, i sama ugostiteljica.

Upravo se čita:  Sjenicu zatrpao snijeg, dalekovod ispao iz sistema

“Ono što znamo je da, otkako su trovanja potvrđena, niko više ne pije Coca-Colu i njene proizvode, a postoji i odmak od svih drugih gaziranih pića”, dodaje.

Kada je riječ o udjelu tih pića u poslovanju, za kafiće ne iznosi procjene, a za restorane kaže da je taj udio do pet posto u prihodima.

Smatra da će situaciju sa smanjenom potražnjom za gaziranim pićima biti lakše izgurati restoranima jer kod njih veći dio u ponudi čine hrana i vino, a da će teže biti kafićima, disko klubovima i noćnim barovima, jer se gazirana pića piju samostalno, ali se koriste i za koktele i miješana pića.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Slobodan Vasković razotkriva Milorada Dodika: “Poruke Aleksandru Vučiću u NIN-u nisu slučajne”

- To je njegova posljednja rečenica, kojom je zaključen intervju i koja, sama po sebi, svjedoči o tome koliko...

Možda vas zanima i ovo