Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Ugledni bh. meteorolog ponovo ima loše vijesti: Nažalost, stabilizacije vremena i dalje nema… Ni juni mi sa ovog stajališta ne ulijeva neku nadu

Preporučeno

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa kišom u sjevernim područjima, a tokom dana u cijeloj zemlji sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U Hercegovini nešto manje oblačnosti prije podne. U sjevernim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne se očekuju jači pljuskovi, što može uzrokovati pojavu bujica. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 27 stupnjeva.

Upravo se čita:  Roditelji dječaka iz Tešnja očajni: "Dijete već godinu dana izloženo vršnjačkom nasilju, niko ne reaguje"

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša devna oko 20 stupnjeva.

Povodom vremenskih neprilika ponovo se oglasio meteorolog Nedim Sladić.

– Nažalost, stabilizacije vremena i dalje nema, a modeli u mnogim primjerima nisu precijenili padavine. Ni juni mi sa ovog stajališta i postavke globalne cirkulacije ne ulijeva neku nadu. Na dobro sve okrenulo – napisao je ugledni bh. meteorolog.

Upravo se čita:  Sladić ima loše vijesti za Sarajlije

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo