Srijeda, 19 lipnja, 2024

Ugledni sarajevski doktor “nudio” čudotvorni lijek: “Nije lijek, to je otrov”

Preporučeno

Među prijavama je i ona kardiovaskularnog hirurga iz Sarajeva, Emira Solakovića. Njegov navodni intervju kružio je u oglasima na društvenim mrežama. U njemu je reklama preparata koji rješava devet bolesti!

Jeste li nekad ušli na jednu od društvenih mreža da vidite šta rade vaši prijatelji, malo se informirate ili zabavite i tu vam se pojavi oglas u kojem ugledni ljekar nudi čudotvorni lijek? U tri naredna slučaja, i mnogim drugim, o kojima je obaviještena i policija, riječ je o laži, piše Radio Slobodna Evropa.

Među prijavama je i ona kardiovaskularnog hirurga iz Sarajeva, Emira Solakovića. Njegov navodni intervju kružio je u oglasima na društvenim mrežama. U njemu je reklama preparata koji rješava devet bolesti!

Upravo se čita:  U Višegradu traje velika vježba MUP-a RS, na terenu helikopteri, specijalci, policija

“Pacijenti su vrlo pametni, kaže, doktore, vidimo mi da je sumnjivo nelogično je da čovjek srčani, vaskularni hirurg koji se bavi operacijama, naukom, da je on došao na nivo da prodaje srneća leđa, vučji rep. Ima li tu logike. Koja liječi ovo, ono i tako dalje. Znači, ljudi su odmah samo povezali, pa mi to kažu tako. Ali neki ne znaju, pa uzmu novo za gotovo. Kupe i donesu mi taj lijek, evo vidite. Reko, evo ti pare, to uzmi i baci. Nije to lijek, to je otrov”, kaže Solaković.

Upravo se čita:  Detalji drame u Gradačcu: Prijetio majci, oduzet mu pištolj, prebačen na psihijatriju

Farmaceuti upozoravaju da se ovakva praksa ne smije brkati sa regularnom online prodajom lijekova i preparata.

Slučajevi iz prakse pokazuju da su najčešće žrtve prevara stariji i bolesni ljudi.

U tobožnjem intervjuu, i to ni manje više kod poznatog bh. novinara Senada Hadžifejzovića završio je i doktor Aleksandar Milošević.

Kao i kariodolog iz Banje Luke Aleksandar Lazarević čije ime i lik se koristilo u prevari oko prodaje “preparata” za liječenje kardiovaskularnih problema.

Upravo se čita:  Nevjerovatna ljubavna priča: Francuz prešao na islam radi Suade i preselio se u BiH

Opširnije o svemu pogledajte u prilogu Radio Slobodne Evrope:

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Na hadžiluku u Meki umrlo više od 550 ljudi

Najmanje 550 muslimanskih hodočasnika preminulo je tokom hadžiluka u Meki zbog toplotnog udara, a hiljade drugih su potražili pomoć...

Još vijesti za vas