Srijeda, 29 studenoga, 2023

Ugledni sarajevski doktor “nudio” čudotvorni lijek: “Nije lijek, to je otrov”

Među prijavama je i ona kardiovaskularnog hirurga iz Sarajeva, Emira Solakovića. Njegov navodni intervju kružio je u oglasima na društvenim mrežama. U njemu je reklama preparata koji rješava devet bolesti!

Preporučeno

Jeste li nekad ušli na jednu od društvenih mreža da vidite šta rade vaši prijatelji, malo se informirate ili zabavite i tu vam se pojavi oglas u kojem ugledni ljekar nudi čudotvorni lijek? U tri naredna slučaja, i mnogim drugim, o kojima je obaviještena i policija, riječ je o laži, piše Radio Slobodna Evropa.

Među prijavama je i ona kardiovaskularnog hirurga iz Sarajeva, Emira Solakovića. Njegov navodni intervju kružio je u oglasima na društvenim mrežama. U njemu je reklama preparata koji rješava devet bolesti!

Upravo se čita:  Dijeli se 64,5 miliona KM jednokratne pomoći: Koga će Delić izbaciti sa spiska EU pomoći stanovništvu?

“Pacijenti su vrlo pametni, kaže, doktore, vidimo mi da je sumnjivo nelogično je da čovjek srčani, vaskularni hirurg koji se bavi operacijama, naukom, da je on došao na nivo da prodaje srneća leđa, vučji rep. Ima li tu logike. Koja liječi ovo, ono i tako dalje. Znači, ljudi su odmah samo povezali, pa mi to kažu tako. Ali neki ne znaju, pa uzmu novo za gotovo. Kupe i donesu mi taj lijek, evo vidite. Reko, evo ti pare, to uzmi i baci. Nije to lijek, to je otrov”, kaže Solaković.

Upravo se čita:  Hoće li BiH ukinuti PDV na kupovinu prvog stana? Evo kako bi to funkcionisalo

Farmaceuti upozoravaju da se ovakva praksa ne smije brkati sa regularnom online prodajom lijekova i preparata.

Slučajevi iz prakse pokazuju da su najčešće žrtve prevara stariji i bolesni ljudi.

U tobožnjem intervjuu, i to ni manje više kod poznatog bh. novinara Senada Hadžifejzovića završio je i doktor Aleksandar Milošević.

Kao i kariodolog iz Banje Luke Aleksandar Lazarević čije ime i lik se koristilo u prevari oko prodaje “preparata” za liječenje kardiovaskularnih problema.

Upravo se čita:  Poznati bh. meteorolog se 'odvažio', objavio detaljnu analizu vremenskih prilika: Nisam ovo namjeravao pisati, pogotovo ne zbog insinuiranja da se 'diže panika'

Opširnije o svemu pogledajte u prilogu Radio Slobodne Evrope:

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo