Utorak, 25 lipnja, 2024

Uhapšen državljanin Bosne i Hercegovine, krijumčario 12 Kineza

Preporučeno

Po podacima policije uhapšeni 33-godišnjak je po dogovoru i uputama za sada nepoznatih osoba iz Bosne i Hercegovine uz naknadu, ilegalne migrante trebao prevesti do Zagreba.

Državljanin Bosne i Hercegovine uhvaćen je u krijumčarenju dvanaest Kineza koje je u prtljažniku i putnom prostoru osobnog automobila vozio iz Bosne i Hercegovine do Zagreba.

Policajci su u petak navečer u mjestu Slobodnica kod Slavonskog Broda prilikom kontrole u unutrašnjosti osobnog automobila bosanskohercegovačkih oznaka pronašli troje muškaraca i devet žena kineskog državljanstva koji su bili smješteni u prtljažniku i putnom prostoru, izvijestila je u nedjelju slavonskobrodska policija.

Upravo se čita:  Avion P-68C ponovo izvodio neobične letove iznad BiH

Prilikom zaustavljanja na parkiralištu, vozač osobnog automobila je pokušao pobjeći, no policajci su ga u tome spriječili i uhapsili.

Po podacima policije uhapšeni 33-godišnjak je po dogovoru i uputama za sada nepoznatih osoba iz Bosne i Hercegovine uz naknadu, ilegalne migrante trebao prevesti do Zagreba.

Određen mu je je istražni zatvor, a terete ga za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Upravo se čita:  Doživjeli neugodno iskustvo, a kartu u jednom smjeru platili 90 eura: Bosanci krenuli za Njemačku pa kisnuli u autobusu

Prema migrantima koji su nezakonito preko Save ušli u Republiku Hrvatsku bit će proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima, prenosi Hina.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Je li moguća prosječna plata od 2.000 maraka?

Ekonomisti poput Zorana Pavlovića ističu da je potrebno resetovati ekonomski sistem kako bi se osiguralo da radna snaga dobije...

Još vijesti za vas