Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Uhapšen kada je pokušao ući u Bosnu i Hercegovinu: Konobar ukrao skoro 15.000 KM bakšiša od kolega

Preporučeno

Kako je saopštila dubrovačka policija, ubrzo nakon krađe, dao je otkaz i napustio Hrvatsku.

Konobar (44) ugostiteljskog objekta u dubrovačkoj staroj jezgri, koji je iz ormarića ukrao vrećicu sa skoro 8.200 eura (16.400 KM) i pobjegao, uhapšen je kada je pokušao napustiti Hrvatsku i ući u Bosnu i Hercegovinu.

Radi se o novcu koji su njegove kolege skupili od dobijenog bakšiša koji su kasnije međusobno dijelili.

Upravo se čita:  Balkan u šoku: Majka poslala kćerku od osam godina kod ujaka po šerpu, on je silovao i ubio, kada je uhapšen rekao da je bio pijan

Konobar je, kako je saopštila dubrovačka policija, ubrzo nakon krađe, dao otkaz i napustio Hrvatsku.

Međutim, nakon potrage uhapšen je 9. januara na Graničnom prelazu Slavonski Brod po raspisanoj potjernici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

“Završenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske stanice Dubrovnik uspješno je razriješena teška krađa počinjena u septembru prošle godine, za koju je osumnjičen četrdesetčetvorogodišnjak”, saopštila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Upravo se čita:  Slovenija usvojila zakon važan za bh. građane u ovoj zemlji: Evo o čemu se radi

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja konobar je uz krivičnu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.

Izdvajamo

Izdvajamo

Popularni proizvođač čokolada dobio rekordnu kaznu

Američki gigant mora da plati rekordnu kaznu od 337.5 miliona evra zbog manipulisanja tržištem u EU. ​Proizvođač čokolada Milka...

Još vijesti za vas