Utorak, 16 srpnja, 2024

Uhapšena djevojka iz Živinica: Varala prilikom iznajmljivanja vozila, “zaradila” preko 120.000 KM

Preporučeno

Izvještajem su obuhvaćena još dva osumnjičena lica, Đ.B.(41) iz Zvornika i M.A. (31) iz Kalesije

Djevojka iz Živinica uhapšena je od strane pripadnika MUP-a TK zbog sumnje da je u proteklom periodu prevarila fizičke i pravne osobe prilikom iznajmljivanja motornih vozila. Sumnja se da je imala i dvojicu saučesnika protiv kojih je predmet iz policije proslijeđen Tužilaštvu TK.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, su radeći po više prijava građana i pravnih lica, zaprimljenih tokom 2023.godine, a vezano za prevare prilikom iznajmljivanja putničkih motornih vozila, preduzeli niz istražnih radnji pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Upravo se čita:  Poznat termin dženaze Hazimu Hadžiću koji je preminuo tokom “Marša mira”

-Između ostalog, 17. aprila 2023. godine postupajući po naredbi Općinskog suda u Živinicama je izvršeno pretresanje stambenih objekata, pokretnih stvari i osoba na više lokacija na području Živinica i Kalesije. Tom prilikom su pronađeni predmeti traženi naredbom, koji se dovode u vezu sa počinjenjem više krivičnih djela prevara i koji će biti korišteni u daljem toku krivičnog postupka, naveli su iz kantonalne policije, piše crna-hronika.

Upravo se čita:  Danas hitna sjednica Predstavničkog doma FBiH kako bi se izmijenio zakon i spasio Adnan

S tim u vezi, zbog postojnja osnova sumnje da je počinila tri krivična djela prevara djevojka A.M. (34) iz Gračanica Sela, Grad Živinice je uhapšena te je nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj sa dokazima predata u nadležnost postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Izvještajem su obuhvaćena još dva osumnjičena lica, Đ.B.(41) iz Zvornika i M.A. (31) iz Kalesije protiv kojih su takođe Kantonalnom tužilaštvu dostavljeni dokazi uz izvještaj, a svo troje osumnjičenih se sumnjiče da su u periodu od 01. maja 2023. godine pa do oktobra 2023. godine raznim prevarnim radnjama nanijeli štetu fizičkim i pravnim licima u iznosu oko 126.500 KM.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li klima da radi stalno ili je s vremena na vrijeme treba isključiti? Evo šta kaže stručnjak

Da li je bolje da klima uređaj radi neprekidno ili je treba s vremena na vrijeme isključiti? Donosimo savjet...

Još vijesti za vas