Petak, 1 ožujka, 2024

Uhapšena dvojica muškaraca iz Jablanice i Mostara: Glumili policajce pa opljačkali stranog državljanina

Preporučeno

Dok se ukrajinski državljanin odmarao u svom vozilu, dodaju iz policije, osumnjičeni su se predstavili kao policijski službenici i tom prilikom mu otuđili određen iznos novca, mobitel marke "Xaomi Redmi 13C", te još predmeta iz vozila.

Odjel kriminalističke policije PU Konjic, radeći na prevenciji i suzbijanju teških kriminalnih djela, lišio je slobode dvije osobe iz Mostara i Jablanice koje su sumnjiče da su, predstavljajući se kao policijski službenici, državljaninu Ukrajine ukrali novac, mobitel te još nekoliko predmeta iz vozila.

Uhapšeni su A.K. (1984.) iz Jablanice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “razbojništvo” i “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” te M.K. (2002.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “razbojništvo”.

Upravo se čita:  Umro Jacob Rothschild, član jedne od najmoćnijih svjetskih porodica

Osumnjičeni se terete da su 17. septembra ove godine izvršili razbojništvo nad ukrajinskim državljaninom u blizini tunela Klin, magistralna cesta M-17, općina Jablanica, saopćili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Dok se ukrajinski državljanin odmarao u svom vozilu, dodaju iz policije, osumnjičeni su se predstavili kao policijski službenici i tom prilikom mu otuđili određen iznos novca, mobitel marke “Xaomi Redmi 13C”, te još predmeta iz vozila.

Upravo se čita:  Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Pretresom porodične kuće i pratećih objekata osumnjičenog A.K. u Jablanici, pronađena je određena količina praškaste materija koja asocira na opojnu drogu “Speed”, pribor za preradu droge, bankovna kartica Unicredit banke, te predmeti koji potječu iz izvršenog krivičnog djela. Protiv osumnjičenih bit će podnesen Izvještaj o počinjenom KD nadležnom tužilaštvu.

Nadalje, Odjel kriminalističke policije proveo je kriminalističku obradu nad osobom inicijala D.M. (1990.) iz Sarajeva, koja se tereti da je 22. oktobra 2023. godine u mjestu Bradina, općina Konjic, iz vatrenog oružja “pištolj” pucala na putničko vozilo “Renault Master”, čime je počinila krivično djelo “izazivanje opće opasnosti”.

Upravo se čita:  Zemlja EU oduzimat će sve automobile s ovim registarskim pločicama

Protiv osumnjičenog bit će podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Mostar o počinjenom KD zbog izvršenja KD iz čl. 323. st. 1. izazivanje opće opasnosti, stoji u policijskom izvještaju.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

1. mart: Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine nacionalni je praznik koji se obilježava 1. marta svake godine, a kojim se proslavlja...

Još vijesti za vas